Uitgelezen oktober - Jos Geysels / Anna Luyten / Fien Sabbe / Eva Van Braecke...
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 19 oktober 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Uitgelezen oktober - Jos Geysels / Anna Luyten / Fien Sabbe / Eva Van Braecke...

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

€10

Basistarief: 10,00 €; -26: 8,00 €

Wegwijs in de jungle van het boekenaanbod

Wij keken er hartstochtelijk naar uit om jullie eindelijk weer terug in de Theaterzaal te mogen verwelkomen voor de start van het negentiende (!) seizoen van Uitgelezen. 

Jullie kijken allicht uit naar de nieuwe roman van vaste waarde Herman Koch en de al even nieuwe van het Ierse wonderkind Sally Rooney. Voldoen ze aan de hoge verwachtingen? En wat vinden de vaste panelleden Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe, geruggensteund door de gasten Eva Van Braeckel (longarts UZ, bekend van ‘Topdokters’) en Wim ‘Gerrit Callewaert’ Opbrouck (Blauwe Maandag Compagnie, NTGent, ‘In de gloria’, ‘Het eiland’, De Dolfijntjes,...) van de in Frankrijk bewierookte Philippe Besson? De geheel uit soul, ritme en chanson opgetrokken Leonie Gysel verzorgt de muziek. Ze zong bij Zita Swoon en Radio Candip, en maakt al jaren furore als frontvrouw bij Arsenal.
Speciale gast is de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog, die in 2021 de allereerste writer-in-residence van UGent wordt. Krog zal te zien zijn op deze Uitgelezen, waarbij ze voorleest uit 'Broze Aarde'. Op de Geboekt op Zondag van 7 november maken jullie kennis met haar legendarische engagement. En op 27 oktober werken Voo?uit, UGent en NTGent samen voor een verbale vuurwerkavond tussen Krog en Tom Lanoye.
Naar jaarlijkse traditie knipoogt deze editie naar VIDEODROOM en het Film Fest Gent, want werk van Koch en Rooney werd verfilmd. En Philippe Besson is bovendien scenarist. 
Boeken op Tafel
Herman Koch - ‘Een film met Sophia’
Herman Koch schreef de wereldberoemde roman ‘Het diner’ (2009), die wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond en verfilmd werd. In de jaren daarna verschenen bestsellers als ‘Geachte Heer M.’ en ‘De greppel’. ‘Een film met Sophia’ gaat over de comebackfilm van Stanley Forbes en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon. Maar al te graag werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Een mijmerend boek over (groot)vaderlijke liefde, de verdorven filmwereld, ijdele acteurs, onbehouwen toeristen, postkaartmonumenten en de kunst van het thuisblijven.

Sally Rooney - ‘Prachtige wereld, waar ben je’
Het debuut van Sally Rooney, ‘Gesprekken met vrienden’ (2017) , werd enthousiast onthaald maar met het bijzonder sterke ‘Normale mensen’ (2019) brak zij pas echt internationaal door. De BBC bewerkte ‘Normale mensen’ trouwens tot een tv-serie. In ‘Prachtige wereld, waar ben je’ ontmoet Alice, een succesvol romanschrijver, Felix, die in een distributiecentrum werkt. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Een roman over seks en vriendschap, over de vage grens ook tussen alleen-zijn en eenzaam zijn.

Philippe Besson - ‘He...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker