Finissage.online #4: SCÈNES UIT EEN TOEKOMSTIG GEDEELD VERLEDEN - Anouk Frie...
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 25 februari 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Finissage.online #4: SCÈNES UIT EEN TOEKOMSTIG GEDEELD VERLEDEN - Anouk Frie...

Lange Noordstraat 11

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Anouk onderzoekt de betekenis van waanzin. Wat zegt onze wereld over waanzin en wat zeg de waanzin over onze wereld?

Adam Curtis beschrijft onze hedendaagse gewaarwording van de wereld als volgt: “There’s a sense of everything being slightly unreal; that you fight a war that seems to cost you nothing and has no consequences at home; that money seems to grow on trees ; that phones make you feel liberated but maybe they’re manipulating you but you’re not quite sure. It’s all slightly odd and slightly corrupt.”

Het is precies dit gevoel van onwerkelijkheid dat de waanzinnige ervaart. Alleen zet deze nog een stap verder en probeert het onmogelijke te doen: de sleutel te vinden die alles duidt. Scènes uit een toekomstig gedeeld verleden is een ode aan deze poging.

Een jonge vrouw heeft zich teruggetrokken in haar oude kinderkamer. Daarbinnen, tussen de vier vertrouwde muren, denkt ze na over daarbuiten. Daar is van alles aan het gebeuren. Uren aan een stuk is ze door de stad gelopen omdat ze niet kon slapen. Tijdens dat lopen is ze dingen beginnen zien. Details die haar eerst niet opvielen blijken plots betekenisvol. De kleur van de lucht, het geroezemoes in café’s, het opgewonden koeren van de duiven, alles wijst op de komst van een grote verandering.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker