Zurich Concert - Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch
Muziek > Concerten
WOENSDAG
27
OKTOBER

Woensdag 27 oktober 2021

Van 20u00 tot 21u30

Zurich Concert - Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch

Zeedijk 10

8400 Oostende

€21

Basistarief: 21,00 €; voorverkoop: 18,00 €

De Zwitserse gitarist Dave Gisler is in onze contreien vooral gekend van de band Pilgrim. Sinds 2019 werken Gisler en zijn trio samen met niemand minder dan de Amerikaanse toptrompettiste Jaimie Branch.
Het trio en Jaimie Branch zijn op releasetournee met hun nieuwe album Zurich Concert (Intakt Records) die werd opgenomen op het Unerhört! Festival 2019. Momenten van zwevende stilte worden gecontrasteerd met enorme uitbarstingen van collectieve improvisatie.

Het trio maakt muziek in het moment en zoekt naar onbevangen vrijheid. Die combinatie zit ook Jaimie Branch als gegoten. Onder haar inspiratiebronnen noemt ze zowel Miles Davis en Chet Baker als Albert Ayler, Wu-Tang Clan en Pixies. Branch maakte aanvankelijk naam in avant-gardemiddens, en brak vervolgens met haar project Fly or Die ook door bij een ruimer publiek. Haar album ‘Fly or Die II: Bird Dogs of Paradise’ (International Anthem Recording Co.) werd recent nog door Klara bekroond als beste internationale jazz-album van het jaar.

gitaar Dave Gisler
contrabas Raffaele Bossard
drums Lionel Friedli
trompet Jaimie Branch

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker