Iwert Bernakiewicz - nightwalks/forests
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
VRIJDAG
2
APRIL

Vrijdag 2 april 2021

Vr 2 april 2021 - Zo 6 juni 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Iwert Bernakiewicz  - nightwalks/forests

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

''Synchronicity has nothing to do with order, but everything with chaos."
Iwert Bernakiewicz (architect/fotograaf, °1970), is gefascineerd door schoonheid, subtiliteit, kwetsbaarheid in het gewone en toevallige. Datgene wat zich voordoet in de wonderlijke synchroniciteit van dat wat is. Schaduw, licht dat in gedurige beweging de wereld streelt, alles wat beweegt en los- en vastzit. Leven dat groeit, bloeit en vergaat. Zonder kwetsbaarheid zou die schoonheid zo schoon niet zijn. Weten dat alles in een oogwenk anders kan zijn doet je het leven voelen in al zijn hardheid, pijn, soms ook zachtheid, maar met zekerheid levend. Iwert is een obsessief verzamelaar van die toevalligheden. Het is de subtiele, kwetsbare, voortdurend veranderlijke, tijdelijke verwondering die hem steeds weer op weg helpt en rennende gedachten tot rust brengt. OCO*, obsessief compulsief observeren, noemt hij het. In deze tentoonstelling staat het intuïtieve kijken tijdens nachtelijke wandelingen tegenover de ratio van strak geconstrueerde kaleidoscopische beelden. Telkens staat zijn directe omgeving centraal. 

Nachtwandelingen. Wanderlust, wandelende meditaties, ontvankelijk voor beeld in de onmiddellijke omgeving en daarbij tegelijk rennende gedachten tot rust brengen. Plekken en momenten bieden zichzelf daarbij op een subtiele, vanzelfsprekende en toch onverwachte wijze aan, door zelf simpelweg 'aanwezig te zijn op een bepaalde plaats en tijd in de ruimte’. Deze ontdekkingstochten van het toeval voelen erg levend, waarnemend in alle eenvoud, schijnbaar één met het wonderlijke van de wereld. Een ‘anderswereld’ die toch samenvalt met de onze. 

Forests/Kaleidonature toont reflecties die in zichzelf keren, als staalkaarten of gecondenseerde realiteiten van onze natuurlijke en gebouwde omgeving. De spiegelingen verwonderen en nodigen uit tot een gedetailleerde observatie, een wandeling door het beeld. Je blik wordt gevangen voor langere tijd in als het ware een parallelle werkelijkheid.

Meer specifieke informatie over openingsuren en/of verplichte reservatie via timeslots volgt later.© Iwert Bernakiewicz 
ibcz.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker