Peuken Cleanup Gent
Sport > Fietsen & Wandelen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 juni 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Peuken Cleanup Gent

Vlasmarkt

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Nie neute, nie pleuje
En al zekers niet op stroate streuje!

Welke roker heeft het nog niet gedaan? Het lijkt onschuldig, je sigarettenpeuk snel op de grond flikkeren. Maar wist je dat peuken dé meest voorkomende vorm van zwerfvuil is? Vele rokers staan er niet bij stil dat peuken van plastiek worden gemaakt. Na 12 tot 15 jaar lijkt de peuk in de natuur afgebroken, maar eigenlijk verdwijnt ze nooit: de resten worden omgezet in plastic micro- en nanodeeltjes. Die kunnen tot 110 liter water vervuilen en uiteindelijk terug op ons bord kunnen belanden.

GMF roept op tot actie, want wij willen Gent zo snel mogelijk voor eens en voor altijd peukenvrij zien. Veel werk aan de winkel, maar wij nemen alvast het voortouw met een grote opruimactie: de Peuken Cleanup!

Maak van Gent een échte schone stad en kom mee peuken verzamelen op zondag 16 juni. Samen met onze GMF-draak trekken we doorheen de stad. Wij zorgen voor opruimmateriaal, delen draagbare asbakjes uit en mobiliseren zo veel mogelijk Gentenaars om te ijveren voor een peukenvrij Gent!
.
Afspraak zondag 16/6 om 14 u. aan de bushalte op de Vlasmarkt. Van daar trekken we de stad in op peukenrooftocht - kom af en help mee, op enkele uren maken we samen Gent heel wat properder!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker