WERELDSE GEDICHTEN in de STAD
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 26 september 2020 (van 20u00 tot 22u30)

/

WERELDSE GEDICHTEN in de STAD

Sint-Andriesplaats 24

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

ANTWERPEN is een DROOM van een STAD. Fier op zijn wereldhaven, op zijn diamanten, op Peter Paul Rubens en Fred Bervoets, op Christoffel Plantijn, op Hendrik Conscience, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Maurice Gilliams, Hugues C. Pernath, Herman de Coninck, Tom Lanoye, Bart Moeyaert en Seckou Ouologuem, op Julien en Matthias Schoenaerts, op Tone Brulin en Mokhallad Rasem, op Nicole Van Goethem en Robbe De Hert, op Jeanne Brabants en Sidi Larbi Cherkaoui, op Suske en Wiske, op zijn burgers uit 178 verschillende culturen en moedertalen van herkomst.

De eerste avond van het INTERCULTUREEL VERTELFESTIVAL van De Verhalenwerf in coStA is een gedichtenavond "WERELDSE GEDICHTEN in de STAD", gehost door de Antwerpse stadsdichter Seckou Ouologuem, die voor ons project "Een DROOM van een STAD" een gelegenheidsgedicht "Ik droom" schreef.

Seckou Ouologhem is in 2020 en 2021 de tiende Antwerpse stadsdichter, de eerste slampoet en de eerste coloured poet in de rij. ’t Stad koos hem “vanwege zijn slimme slampoëzie met aandacht voor stedelijkheid”. Seckou is de ideale gastheer om ons intercultureel festivalweekend te openen met een programma vol wereldstadsgedichten. Die brengt hij samen met zijn gasten: de slam- en citypoets Scale, Maarten Inghels, Esohe Weyden, Jaouad Alloul en Stijn Vranken.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker