[GEANNULEERD] Digidokter: eID & itsme, dit kan je er allemaal mee
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 12 juni 2021 (van 10u00 tot 12u00)

/

[GEANNULEERD] Digidokter: eID & itsme, dit kan je er allemaal mee

Beeklaan 82

8500 Kortrijk

€5

Basistarief: 5,00 €

> reserveren

De federale overheid wil dat alle administratie ook via digitale kanalen (aka 'digitaal loket') kan verlopen. Dat is op zich al een grote uitdaging. Maar het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces, d.w.z. over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden.
In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We vergelijken eerst eID en  itsme, de twee manieren om aan te melden. Eenmaal succesvol aangemeld heb je toegang tot een waaier van overheidsdiensten: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity, … Ook heel wat stadszaken kan je trouwens thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren, ...  Zo vermijd je verplaatsingen en wachtrijen.

We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten of zaken die je online met de stad kunt regelen. En we staan natuurlijk ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

in samenwerking met bibliotheek Kortrijk
begeleider: Evy Vandewalle

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker