Archeologiedagen: Romeincraft = Minecraft voor archeologen in spé
Evenementen > Quiz & Spel
ZATERDAG
10
OKTOBER

Zaterdag 10 oktober 2020

Van 10u00 tot 17u00

Archeologiedagen: Romeincraft = Minecraft voor archeologen in spé

Grote Markt 6

3300 Tienen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

RoMeincraft = Minecraft voor archeologen in spe (vanaf 8 jaar)

De Romeinse vicus (= handelscentrum) van Tienen is het walhalla van archeologen. De voorbije jaren vonden ze tijdens opgravingen o.m. sporen van hout- en leembouwhuizen, een badgebouw, een tempel, een horreum (graanopslagplaats), een pottenbakkerswijk met ovens, een bronsgietatelier, twee grafvelden, …
Kruip in de huid van een Romein en bouw aan deze vicus terug op met het computerspel Minecraft.
Je kan aan de slag met de archeologische informatie of laat je creativiteit de vrije loop.
Hoe zag de omgeving er in die tijd uit? Welke gebouwen stonden er? Hoe zag het dagdagelijks leven eruit? Vragen waarop je een antwoord krijgt terwijl je een stukje van de Romeinse wereld bouwt.

Onder begeleiding van professionele gamers. Voor kinderen en volwassenen die spelenderwijs het Romeinse leven in Tienen willen ontdekken. Inschrijven per bubbel van maximaal 3 personen voor een half uur gratis en leerrijk spelplezier. Mondmasker verplicht voor volwassenen en jongeren ouder dan 12.

Er staan enkele computers klaar, maar je kan ook je eigen laptop meebrengen. Zorg dan wel dat je de juiste versie van Minecraft installeert (Java-versie 1.13 of 1.14) en je laptop voldoet aan volgende systeemvereisten:
 Processor Intel Core i3-3210 3,2 GHz / AMD A8-7600 APU 3,1 GHz of gelijkwaardig
 RAM 2 GB
 Besturingssysteem Windows 7
 Videokaart Geïntegreerd: Intel HD Graphics 4000 (Ivy Bridge) of AMD Radeon R5-serie (Kaveri-lijn) met OpenGL 4.41Discrete: Nvidia GeForce 400-serie of AMD Radeon HD 7000-serie met OpenGL 4.4.
Opgelet: tablets, MAC (apple), smartphones en andere apparaten werken niet in het netwerk.

TIP
Je kan ook een bezoekje brengen aan het archeologisch museum Je kan ook een bezoekje brengen aan het archeologisch museum Het Toreke met o.a. een levensgrote reconstructie van een Gallo-Romeinse grafkamer. Of geniet in het rustgevende, 5 hectare groot landschapspark met de bekende 3 tumuli van Grimde. Of fiets langs plaatsen waar archeologen Gallo-Romeinse resten hebben opgegraven. https://izi.travel/nl/ab97-tienen-fietsen-met-de-gallo-romeinen-door-tienen/nl
Meer info: toerisme.tienen.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker