> Truike Geerts (Catapa vzw). Truike gaat in op de duistere kant van ICT. Zij vertelt over de ontginning van metalen in vervuilende 'open-pit' mijnbouw en over de barre werkomstandigheden in de fabrieken in ver van hier. Maar ook de toelevering, de consumptie en E-waste komen aan bod. Eigenlijk heeft elke fase heeft een grote impact op mens en planeet. >>Jo Buelens (vrijwilliger Netwerk Bewust Verbruiken en repairder) Jo focust op de repairen. Hoe kunnen we toestellen een langer leven bezorgen en zo een steentje bijdragen aan de circulaire economie? Welke rol spelen politiek, producenten en consumenten (zoals jij en ik) daarbij?  Pssst. Wij zijn benieuwd hoeveel goud en andere kostbare metalen bij jou in de schuif of op zolder liggen. Huh? Jawel, in die slapende smartphones, laptops enz. zit meer dan jij denkt. Duid het aantal aan op onze tel-app en je bent meteen wijzer. I.s.m. Catapa en Netwerk Bewust Verbruiken In samenwerking met CATAPA, Maakbaar Leuven, Netwerk Bewust Verbruiken Begeleiders: Jo Buelens, Truike Geerts' />
Fair Saturday | ICT onder de loep -online-
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 28 november 2020 (van 10u30 tot 12u00)

/

Fair Saturday | ICT onder de loep -online-

Thuisinmijnhuisstraat 001

3001 Heverlee

€7

Basistarief: 7,00 €

-online sessie-
Black Friday staat gelijk met superkoopjes. Die dag worden we verleid met de laagste prijzen, zeker ook voor ICT toestellen. Maar hoe fair is dat alles? Gsm's, tablets en computers zijn vaak geen voorbeeld van eerlijke handel. En wat met de herstelbaarheid van de toestellen?
Op Fair Saturday zoomen we in op die kwesties met
>> Truike Geerts (Catapa vzw). Truike gaat in op de duistere kant van ICT. Zij vertelt over de ontginning van metalen in vervuilende 'open-pit' mijnbouw en over de barre werkomstandigheden in de fabrieken in ver van hier. Maar ook de toelevering, de consumptie en E-waste komen aan bod. Eigenlijk heeft elke fase heeft een grote impact op mens en planeet.
>>Jo Buelens (vrijwilliger Netwerk Bewust Verbruiken en repairder) Jo focust op de repairen. Hoe kunnen we toestellen een langer leven bezorgen en zo een steentje bijdragen aan de circulaire economie? Welke rol spelen politiek, producenten en consumenten (zoals jij en ik) daarbij? 
Pssst. Wij zijn benieuwd hoeveel goud en andere kostbare metalen bij jou in de schuif of op zolder liggen. Huh? Jawel, in die slapende smartphones, laptops enz. zit meer dan jij denkt. Duid het aantal aan op onze tel-app en je bent meteen wijzer.

I.s.m. Catapa en Netwerk Bewust Verbruiken

In samenwerking met CATAPA, Maakbaar Leuven, Netwerk Bewust Verbruiken

Begeleiders: Jo Buelens, Truike Geerts

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker