Wandeling rond Baasroods verleden met als focus het dorp
Evenementen > Rondleidingen
ZATERDAG
18
SEPTEMBER

Zaterdag 18 september 2021

Van 11u00 tot 13u00

Wandeling rond Baasroods verleden met als focus het dorp

Sint-Ursmarusstraat Baasrode

9200 Baasrode (Dendermonde)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het centrum van Baasrode is getuige geweest van een ongeveer 2000 jaar geschiedenis en met deze wandeling wil men een beter beeld geven van dit soms erg woelige verleden. We gaan van start aan de kerk van Baasrode en doen tijdens deze wandeling van ongeveer een tweetal uur een aantal markante locaties aan in en rond onze dorpskern.
Ooit kwam hier de Boergondische hertog Filips de Goede op bezoek evenals Willem van Oranje die menig herberg bezocht en vocht men om de controle over het dorp.,
Op elk van deze plaatsen staan we even stil bij een bepaalde periode in de geschiedenis van Baasrode die soms nog tastbaar aanwezig is. Het wordt een wandeling met grote en kleine verhalen uit het verleden van ons dorp.
Eindigen doen we in Colonia, waar een bezoek aan onze tentoonstelling een prima vervolg kan zijn voor een ochtend vol geschiedenis.
Deze wandeling zal worden geleid door heemkundige Cedric Verheyen, dé kenner van Baasrode tijdens de 19de en 20ste eeuw. Deze wandeling wordt wekelijks georganiseerd in september, met groepjes van maximum 30 personen.
De start is steeds aan de kerk van Baasrode. Gelieve een mondmasker mee te brengen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker