DE HERONTDEKKING VAN DE KLASSIEKEN IN DE ACTUELE KUNST
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 15 oktober 2019 (van 20u00 tot 21u30)

/

Oude Burg 24

8000 Brugge

GRATIS

Basistarief: 0,00 €; niet-leden: 5,00 €; jongeren (-25j): 2,00 €

Wat heeft de actuele kunst nog met de klassieke oudheid te maken? Liggen de oude Grieken en de Romeinen al niet zover van ons af dat het stellen van deze vraag bevreemdend, laat staan absurd klinkt? Het antwoord is verrassend: heel wat actuele kunstenaars refereren direct of indirect aan de klassieke oudheid. En hun aantal neemt toe.
In de lezing neemt spreker de toehoorders mee op een ontdekkingstocht door de actuele kunst en wijst hij op de verrassende verbanden met de klassieke oudheid. Die verbanden zijn heel verschillend. Sommige kunstenaars zijn geïntrigeerd door de antieke kunst, andere door geschiedenis en archeologie, weer andere door goden en mythen, nog andere door thema’s en concepten die in de klassieke oudheid voorkomen. Hoe leggen zij in hun werk verbanden en wat drijft hen daartoe? Dat zijn de vragen die in de lezing een proeve van antwoord krijgen.
In de presentatie die doorlopend is geïllustreerd met visueel en auditief materiaal, komen talrijke hedendaagse kunstenaars aan bod zowel gevestigde waarden zoals Michelangelo Pistoletto, Jef Koons, Damien Hirst, Anselm Kiefer en William Kentridge, als recente kunstenaars: het kunstenaarscollectief AES-F, David LaChapelle, Francesco Vezzoli, David Quinn. De lezing wordt door recent werk van bekende en nieuwe kunstenaars voortdurend bijgewerkt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker