Infoavond: Positief opvoeden
Opleidingen & Workshops
DONDERDAG
8
OKTOBER

Donderdag 8 oktober 2020

Van 19u00 tot 21u00

Infoavond: Positief opvoeden

Europalaan 2

3730 Hoeselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

OPGELET! Infoavond onder voorbehoud afhankelijk van de corona-maatregelen. Na inschrijving wordt u tegen die tijd hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Negatieve opmerkingen geven ontmoedigt. Afkeurend en afbrekend reageren helpt kinderen niet, integendeel. Het maakt hen opstandig, zelfs kil.
Onze eigen opvoeding, de graad van vermoeidheid, stress, een moeilijke al dan niet tijdelijke privé-situatie, enz. kunnen factoren zijn die ertoe leiden dat corrigerend gedrag te snel ontaardt in een ronduit negatief omgaan met kinderen.
Bij kinderen heeft negativiteit het omgekeerde effect. Hun ontmoediging kan tot kwaadheid leiden, soms tot agressie. Indien dergelijk mechanisme blijft aanhouden, kunnen kinderen schade oplopen en hun zelfvertrouwen krijgt ferme deuken.
Hoe kunnen we echter duidelijk aangeven dat bepaalde handelingen en gedragingen niet kunnen? Zijn er vaardigheden die we kunnen aanleren om negatieve spiralen te voorkomen? En hoe kan je lastig gedrag, dat een slechte gewoonte is geworden, afleren? Positief omgaan met kinderen wordt in deze vorming het uitgangspunt in het omgaan met kinderen.

Wie: Opvoedingswinkel Zuid-Limburg
Inschrijving: [email protected]
of 089/39.96.50 of 0472/18.69.22
Deelnameprijs: gratis!

In samenwerking met Huis van het Kind Bilzen-Hoeselt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker