VOLZET - Auteurslezing Bart Moeyaert - VOLZET
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 27 november 2020 (van 20u00 tot 21u30)

/

VOLZET - Auteurslezing Bart Moeyaert - VOLZET

kerkeneind 23

2920 Kalmthout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

VOLZET!
Met veel plezier stelt Bib Kalmthout de auteurslezing van dit najaar voor met Bart Moeyaert! De lezing heeft het jaar 1939 als beginpunt. Het verhaal eindigt op de dag van de lezing zelf. In de tijd daartussen hoort u het verhaal van het gezin waarin hij is opgegroeid, ontstaat er een eerste boek, evolueren zijn ideeën, en wordt er op een aantal titels dieper ingegaan.

Zo krijgt het publiek op verschillende manieren een kijk op wat Bart Moeyaert doet en denkt. De avond laat zich eerder lezen als een performance dan een ‘lezing’. Er is tenslotte ook tijd voorzien voor vragen.

De boeken, het toneelwerk en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds ‘Duet met valse noten’, zijn debuut uit 1983, door lezers van alle leeftijden ontdekt. Dat geeft hem een aparte plek binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot zijn meest bekende titels behoren ‘Blote handen’, ‘Het is de liefde die we niet begrijpen’, ‘Broere’, ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ en de poëziebundel ‘Verzamel de liefde’. Recent verscheen ‘Tegenwoordig heet iedereen Sorry’.

Bart Moeyaert is geboren in Brugge, waar hij opgroeide als jongste van zeven broers. Zijn middelbare school maakte hij af aan de kunsthumaniora in Gent, waarna hij Nederlands, Duits en geschiedenis ging studeren in Brussel. Tot 1995 was Moeyaert eindredacteur van een tijdschrift voor jongeren. Daarna maakte hij van schrijven zijn beroep.

Zijn werk wordt door critici poëtisch, filmisch, zintuiglijk genoemd. Moeyaert schreef ook toneel, scenario’s, liedteksten, en staat vaak zelf op het podium, o.a. als verteller in de trilogie over het leven, die hij samen met het Nederlands Blazers Ensemble creëerde. Sedert 2003 is hij hoofddocent Creatief Schrijven aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Zijn boeken zijn vaak bekroond in binnen- en buitenland en verschenen in meer dan vijfentwintig talen. In 2019 ontving hij de internationele Astrid Lindgren Memorial Award. Voor de Hans Christian Andersen Award werd hij zes keer genomineerd — hij eindigde in 2002, 2012 en 2020 als finalist.

In 2014 werd hij door het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren aangesteld als artistiek directeur van het project Frankfurt 2016: Vlaanderen en Nederland traden samen als Ehrengast aan op de Frankfurter Buchmesse in 2016.

Omwille van Covid19 zal deze activiteit onder voorbehoud plaats vinden.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker