Werfbezoek Leietheater
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 september 2018 (van 14u00 tot 18u00)

/

Brielstraat 8

9800 Deinze

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Tijdens de autovrije zondag kan je eenmalig een vooruitblik krijgen op het nieuwe cultuurcentrum. Je kan ontdekken welke ruimtes in het Leietheater te vinden zijn en met eigen ogen bekijken hoe de cafetaria, foyer, loges, kantoren, polyvalente zalen en uiteraard de theaterzaal met 450 zitplaatsen er in de ruwbouwfase uitzien.

De realisatie van het Leietheater is op dit moment halfweg. In het najaar 2019 zal het nieuwe gebouw klaar zijn om cultuurminnaars uit Deinze en de regio te ontvangen. Tijdens het eenmalige werfbezoek op 16 september kan iedereen ontdekken hoever de werken aan het Leietheater al zijn gevorderd.
Met de start van de bouw van het Leietheater in september 2017 kwam een langgekoesterde droom tot werkelijkheid. Hoewel er talrijke culturele gebouwen en evenementen bestaan, werd het ontbreken van een theaterzaal en de bijhorende voorstellingen als een belangrijk tekort ervaren voor de centrumstad Deinze.
De voorbereidingen lopen momenteel volgens plan, zowel op vlak van het bouwproces als voor de toekomstige werking. Iedereen heeft de prachtige nieuwbouw in geglazuurde baksteen uiteraard al van buitenaf kunnen bewonderen. Na het beëindigen van de ruwbouwfase, kan worden gestart met de afwerking binnenin.
Om alle geïnteresseerden een vooruitblik te geven op de nieuwe culturele hotspot wordt tijdens de autovrije zondag een eenmalig werfbezoek georganiseerd. Dan kan je ontdekken welke ruimtes in het Leietheater allemaal te vinden zijn. Zo kan je met eigen ogen bekijken hoe de cafetaria, foyer, loges, kantoren, polyvalente zalen en uiteraard de theaterzaal met 450 zitplaatsen er in de ruwbouwfase uitzien.
Bezoekers zullen tijdens het werfbezoek informatie ontvangen over de afwerking van het gebouw en de toekomstige werking. Om het Leietheater nu al tot leven te brengen, zal bovendien op diverse plaatsen langs het parcours lokaal talent te zien zijn. Zo zullen de mogelijkheden van het nieuwe cultuurcentrum vanzelf tevoorschijn komen en kan iedereen alvast beginnen dromen van de grote stap voorwaarts als cultuurstad.

Doorlopend toegang, zonder reservatie

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker