Nick Cave: The Secret Life Of A Love Song - Lezing door Kurt Overbergh (artis...
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZONDAG
14
MAART

Zondag 14 maart 2021

Van 11u00 tot 12u30

Hauwerstraat 3A

8000 Brugge

€8

Basistarief: 8,00 €

Kurt Overbergh faalt grandioos als het over zijn objectiverend vermogen gaat in relatie met Nick Cave, want hij is door en door fan van Nicholas Edward Cave. En hij is daardoor verblind. Of is er net meer liefde nodig in deze wereld? En zorgt zijn rabiate liefde voor Nick Cave net niet voor een mooiere en meer originele inkijk in het werk en leven van Saint Nick?
Samen duiken we in Harry Smiths invloedrijke ‘The Anthology Of American Folk Music’ (1927-1932) als grote inspiratiebron voor Cave. We bekijken het werk van de schizofrene kunstenaar Louis Wain met zijn voorliefde voor antropomorfe katten. Er moet namelijk een reden zijn waarom Cave zijn werk collectioneert. We laten ons licht schijnen op ‘duende’ en duiken in fado.
We luisteren samen naar originele murder ballads die Cave zo eert. En wie is Karen Dalton die hij op handen draagt? Wie schreef ‘Masturbation Generation’? Welke versie van ‘Red Right Hand’ uit Peaky Blinders is nu de beste? Dompel je onder in leven, werk en inspiratiebronnen van Nick Cave en laat je gewillig verblinden. Door woord, beeld en muziek. Het wordt een gloedvolle middag.
Maximaal 50 aanwezigen (i.v.m. coronamaatregelen)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker