Een schemertocht met Joris Capenberghs
Sport > Atletiek
VRIJDAG
18
JUNI

Vrijdag 18 juni 2021

Van 21u30 tot 23u30

Een schemertocht met Joris Capenberghs

Scheldelaan 6

8580 Avelgem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Ooit al eens gaan wandelen op het ‘blauwe uur’? Het uur voor zonsopgang, en ’s avonds, net na zonsondergang. Wanneer zich langzaam een deken van duisternis over het landschap legt, maar er nog nét genoeg licht is om iets te zien. Vroeger was dat het uur tussen hond en wolf, waarop je maar beter kon uitkijken en het gevaar op de loer lag…
Op vrijdagavond 18 juni gaan we samen op pad in de Avelgemse Scheldemeersen, op de grens tussen Henegouwen, West- en Oost-Vlaanderen. We ontdekken het verstilde landschap tussen de oude Scheldearmen, zompige weides en drassige hooilanden. Opmerkelijk hoe bij avondschemering alles in een ander licht komt te staan. Dit heilzame, leerzame bad voor hart en ziel van zo’n achttal km vereist geen extra conditie, wel een wakkere, nieuwsgierige blik. Voorzie wel waterdichte wandelschoenen en indien nodig regenkledij.
Cultuurhistoricus en antropoloog Joris Capenberghs is onze gids. Hij beweegt zich - als wandelaar, schrijver, vertaler en tentoonstellingscurator - graag op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij is o.a. docent bij Amarant, Avansa en Davidsfonds Academie. Onlangs vertaalde hij het literaire essay Ode aan het wandelen van de Franse antropoloog David Le Breton.

De activiteit wordt beperkt tot 20 deelnemers

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker