BuitenSPOORig: De Comedy Parade
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 28 augustus 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

BuitenSPOORig: De Comedy Parade

Tientjesstraat 4

8530 Harelbeke

€12

Basistarief voorverkoop

De Comedy Parade staat voor een avond met een geweldige line up aan comedy.

Soe Nsuki groeide op in Kalmthout, maar verhuisde als jonge twintiger naar Antwerpen toen ze merkte dat wandelen op de heide niet direct haar levensdroom was. Op een podium staan was dat wel, of dat nu als B-girl, dj of comédienne is. In die laatste discipline schopte ze het in 2011 tot in de finale van de Culture Comedy Award, de belangrijkste stand-upcomedyprijs voor jong talent in België en Nederland. Ze fleurt vervolgens mee De Humorklas van Radio 2 op en wordt geselecteerd voor Get Up Stand Up, een productie van de Antwerpse cc’s met jong talent uit de comedywereld. Haar comedycarrière komt helemaal van de grond als ze het voorprogramma van gevestigde namen als Thomas Smith en Philippe Geubels mag verzorgen. Samen met BFF Jens Dendoncker struint Nsuki vervolgens de kleine zaaltjes af in de tweekoppige line-up Jong Bloed en zal ze voor deze avond uw MC van dienst zijn.

Jens Dendoncker werd bij wijze van sociaal experiment eind 2013 door een paar vrienden het podium opgeschopt. De gevolgen waren niet te overzien: in geen tijd groeide hij uit tot de chouchou van Vlaanderen.
In 2014 wordt hij, amper een paar maanden na zijn stand-updebuut, uitgeroepen tot winnaar van De Humorklas van Radio 2. Een jaar later verovert hij niet alleen de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award, hij gaat in eigen land ook aan de haal met de Lunatic Comedy Award. Als kers op de taart wordt zijn harde werk beloond, want in 2016 wint hij met veel verve Humo’s Comedy Cup.
Vanaf het najaar 2017 gaat hij voor het eerst helemaal alleen de baan op. Zijn eerste soloshow Bang Van Dendoncker lokt volle zalen in België en Nederland. Hij speelt maar liefst 150 keer!
Nu is het vol ongeduld uitkijken naar Voor Dendoncker Thuis, zijn tweede theatertournee die in het voorjaar van 2022 in première gaat.
Ondertussen zag je Jens al in tal van televisieprogramma’s: van vaste gast in Beste Kijkers tot presentator van het met een Emmy bekroonde Hoe Zal ik Het Zeggen?. Of het nu op de planken is of voor de camera’s, Jens’ passages zullen nooit of te nimmer ongemerkt voorbij gaan. En gelukkig maar!

Thomas Smith heeft Britse ouders, werd in Nederland geboren, maar woont al nagenoeg zijn hele leven in Vlaanderen. Hij speelt zowel in het Engels (zijn moedertaal) als in het Nederlands.
Hij begon zijn carrière als comedian in 2000. Als finalist van Humo’s Comedy Cup maakte hij naam in Vlaanderen en Nederland als de gevatte comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Vertrekkende van observatie, overtuigt hij met behulp van improvisatie en een vette knipoog iedereen van zijn waarheid. In de loop van zijn carrière is Thomas uitgegroeid tot een stand-up comedian van wereldniveau. Standpunt, diepgang en een wervelende positieve energie.

Wat als je als waanzinnig getalenteerde comedian ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker