Online - Omgaan met (je) hoogsensitiviteit
Evenementen
WOENSDAG
3
MAART

Woensdag 3 maart 2021

Van 18u30 tot 21u00

Online - Omgaan met (je) hoogsensitiviteit

nvt

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Wist je dat hoogsensitieve personen over een extra gevoelig centraal zenuwstelsel beschikken? Niet alleen zijn ze meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels, ze verwerken deze ook diepgaander, waardoor hun hoofd sneller ‘vol' geraakt.

Misschien is het volgende wel herkenbaar.

De hele dag lijkt de wereld op je af te komen. Prikkels als fel licht, lawaai, intense geuren, straffe smaken of ongemakkelijk zittende kledij putten je uit. En ook de vele indrukken rondom zorgen ervoor dat je ’s avonds maar liefst zo snel mogelijk in de zetel ploft. Denk maar aan het immer durende conflict tussen twee buren, je collega die zijn verantwoordelijkheid nooit opneemt, je moeder die maar niet wil inzien dat je gewoon anders dan anders in elkaar zit. Een dag is uitputtend in het kwadraat.

Hoogsensitieve personen hebben meer dan gemiddeld tijd nodig om de dagelijkse hoeveelheid prikkels en indrukken te verwerken. Om dit proces goed te laten verlopen, hebben ze regelmatig de nood om zich terug te trekken of af te kunnen sluiten van nog meer drukte en (over)prikkeling. Misschien ben je je daar zelf niet van bewust of misschien wel, maar geeft je omgeving jou daar niet de kans toe. Het gevolg: je raakt sneller over je toeren, geïrriteerd, moe of uitgeput.

Het is niet verwonderlijk dat veel HSP’s zo ver over hun grenzen gaan, waardoor CVS, burn-out, depressie, fibromyalgie, … om de hoek loeren.

Wil je weten wat hoogsensitiviteit echt is en wat niet?

Wil je deze eigenschap beter leren kennen en omarmen?

Wil je tips om op een liefdevolle manier met deze eigenschap aan de slag te gaan?

Wil je meer evenwicht vinden in de intense en prikkelende maatschappij?

Wil je meer in je eigen kracht staan?

Dan is deze lezing iets voor jou.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker