Van wijkbioscoop tot cultuurcentrum, Cinema Plaza
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 12 september 2021 (van 10u00 tot 16u00)

/

Van wijkbioscoop tot cultuurcentrum, Cinema Plaza

Handelsstraat 8

2570 Duffel

In de jaren 1920 opende de familie Vercammen in de Handelsstraat een cinema die de naam 'Plaza' kreeg. Plaza bleef actief uitgebaat als wijkbioscoop tot 2004. Het bioscoopgebouw kreeg de status van uniek én beschermd monument. Er werden plannen gemaakt voor een herbestemming van het monument. In de periode 2017-19 is het oude filmpaleis grondig gerenoveerd en aangepast aan hedendaagse noden. Heel wat authentieke en charmante elementen die Cinema Plaza zo uniek maken zijn behouden. Eind maart 2019 was het zover. Cultuurcentrum Cinema Plaza opende de deuren.

Heb jij de gerenoveerde bioscoop van weleer nog niet gezien? Kom dan zeker langs op zondag 12 september. Gewapend met een audio gids, kan je op ontdekking in dit recent gerenoveerde gebouw dat nog steeds de sfeer van de wijkbioscoop uit het interbellum herbergt. Voor jonge bezoekers hebben we een paar extra activiteiten in petto. We voorzien ook een mini-voorstelling.
Opgelet: om zeker te zijn van een audiogids kan je best reserveren via [email protected] (of telefonisch via vrijetijdsloket 015 30 72 50). Dat kan vanaf 20 augustus.

De meest actuele info vind je op www.cinema-plaza.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker