4AD-sessie Blankaart | Pauwel + Gianni Marzo
Muziek > Concerten
VRIJDAG
23
JULI

Vrijdag 23 juli 2021

Van 13u00 tot 17u00

4AD-sessie Blankaart | Pauwel + Gianni Marzo

Iepersteenweg 56

8600 Woumen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

4AD’s Blankaartsessies zijn een samenwerking tussen Muziekclub 4AD en Provincie West-Vlaanderen.

Pauwel

De ongekroonde prins van de lo-fi indie est de retour: Pauwel, voorheen Pauwel De Meyer, verbant zijn demonen met rusteloze gitaarsongs: eerlijk bitter, omhuld door een warme gloed van authenticiteit.
Zo’n tien jaar geleden kwam Pauwel De Meyer in ons vizier (in 2011 op het 4AD-podium met Grant Hart). Een weemoedig singer-songwriter met een geblokletterde DIY-attitude, die op zijn 23e al een E.P., twee albums en een tour met Devendra Banhart achter zich had. Met zijn antifolk maakte hij zich lid van de familie van beautiful losers als Banhart, Daniel Johnston of Elliot Smith. Altijd puur, altijd vertrekkend vanuit zijn eigen leven bouwde Pauwel De Meyer met vallen en opstaan aan zijn songschrijverspad.
Maar het in zichzelf wroeten werd Pauwel De Meyer te veel, te pijnlijk en hij zette een punt achter zijn muziek. Persoonlijke tegenslagen en een daarmee gepaard gaande identiteitscrisis later, besluit hij de draad terug op te pakken. In oktober 2020 kwam hij terug met de single ‘Waves’ waarvoor niemand minder dan Aaron Embry, de toetsenist van Elliott Smith, achter de piano dook. En Pauwel De Meyer werd Pauwel, de full band een trio met Koen De Gendt (Jan Verstraeten) en Sander Smeets (The Calicos). De muziek? Die blijft klinken zoals ervoor, gelukkig maar. Lofi folkpop, steeds voortvloeiend uit zijn eigen leven en persoonlijke verontwaardiging (niets is taboe bij Pauwel), met een ontroerende eerlijkheid, gestut op zijn timide kwetsbare stem. Zijn jongste EP (Unday Records) bevat tijdloze, betere songs dan voorheen, balancerend op de grens tussen kinderlijke naïviteit en volwassen rust, en klinken warmer en ‘schoonder’. Een vleugje Cate le Bon, maar nog steeds vintage Pauwel.
‘I quit dreaming for a while, I felt the love turn into hate’ zingt Pauwel in 4AD-favoriet ‘July’. We zijn maar wat gelukkig dat Pauwel zijn muzikale dromen terug omarmt heeft, en we er in de Blankaart even deel van mogen uit maken.

Gianni Marzo

Gianni Marzo, Belgiës meest bedreven duyster/melancholische klankenwever debuteert op zijn 46ste met ‘The Vessel’, en voert je mee naar zijn Brave New World.
Gianni Marzo zegt u niets? Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Machine, Jan Swerts… vast wel. Marzo is dé multi-instrumentalist die deze helden van de verstilde muziek voorziet van sound, sfeer en subtiele weerhaakjes. Met zijn debuut ‘The Vessel’ treedt hij voor het eerst op de voorgrond. Ondersteund door kompanen als Gaëtan Vandewoude (die de productie voor zijn rekening nam), maar ook collega-verstillingsspecialisten als Chantal Acda en Renée Sys (die Marzo bijstaan in de vocals) gaat hij met ‘The Vessel’ terug naar zijn eerste grote liefde: het edele ambacht der songschrijverij. Sfeervolle songs die drijven richting melancholische americana, weemoedige pop waar folk-, country- en blueszaadjes in geplant zijn en zachte ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker