Renaissancefeest 2019
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 14 september 2019 (om 0u00)

Zondag 15 september 2019 (om 0u00)

Zondag 15 september 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Renaissancefeest 2019

Kapittelstraat 31

1070 Anderlecht

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Gedurende een heel weekend zet het Erasmushuis, een van de oudste gotische huizen van Brussel, zijn beste beentje voor om de beroepen van weleer in de spotlights te plaatsen. Op 14 en 15 september 2019 stelt het renaissancefeest volledig gratis animaties voor, waarbij muziek en ambacht worden samengebracht aan de hand van geschiedenis, behendigheidsspelen en gastronomie.

Tijdens deze twee dagen wordt de bezoeker teruggebracht in het verleden van Erasmus, in volle revolutie. Het feest wordt voelbaar in elk hoekje van het museum dankzij de talrijke ambachtslieden die de bezoekers de beroepen van toen laten beleven: demonstraties hout- en metaalbewerking, textielcreaties, keramiek, … Alle animaties worden begeleid door oude achtergrondmuziek, die verzorgd wordt door de betoverende Marina Lys en haar nyckelharpa (ook klavierviool genoemd), begeleid door haar percussionist.

De hele dag is het gezelligheid troef, dankzij de vijftien muzikanten en dansers van het Ensemble Rondinella. In het museum kunnen bezoekers een lofzang bijwonen over de realisaties van Leonardo da Vinci, geïllustreerd met houten maquettes. Er zijn ook demonstraties kalligrafie en verluchting om de evolutie van het schrift en de verschillende dragers beter te begrijpen. Gidsen-historici laten de bezoekers het leven en werk van Erasmus ontdekken, een van de meest gecensureerde auteurs door de Inquisitie, waarvan voor deze gelegenheid enkele geheimen en waarheden worden onthuld. Om het plaatje te vervolledigen wordt een educatieve stand gewijd aan de geneeskunde en de ongerijmde hygiëneregels die in de 16eeeuw werden gehanteerd.

In de tuin kan men aan grote tafels gerechten en elixirs van vroeger proeven. Daarnaast worden groot en klein samengebracht rond een waaier aan activiteiten zoals smederij, houten spelen en verhalen. Alle begeleiders zijn verkleed in de stijl van die tijd. Voor meer info wordt een etalage gewijd aan de gesofisticeerde klederdracht van de renaissance. De grimestand zal op zijn beurt vooral de jonge liefhebbers van fantasietekeningen bevallen. En wie feest zegt, zegt dans! Afsluiter van beide dagen is het grote gemaskerde bal, geanimeerd door de vrolijke dansers van Rondinella. Afspraak op zaterdag om 18u en op zondag om 15u30!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker