Sanam Khatibi
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
VRIJDAG
30
APRIL

Vrijdag 30 april 2021

Vr 30 april 2021 - Zo 3 oktober 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Sanam Khatibi

Dijver 12

8000 Brugge

€14

Basistarief: 14,00 €; 7-25 jaar, groepen vanaf 15 betalende personen: 12,00 €; museumpassmusées: 0,00 €; 0-6: 0,00 €

Met twee grote schilderijen en een reeks stillevens in het Groeningemuseum dompelt Sanam Khatibi de toeschouwer onder in een vervreemdende wereld met kleurrijke fauna en flora.

Twee grote schilderijen en een reeks stillevens dompelen de toeschouwer onder in een vervreemdende wereld met kleurrijke fauna en flora. Mens en dier ontmoeten elkaar in een sensueel spel van macht, geweld en destructie, triomf en verlies, angst en verlangen. Zij ontlokken verwondering. Zij roepen om bewondering. Geel kleurt het verhaal dat de tentoonstelling vertelt. Het werkt helend, het verbindt. De citroen en citroenkleur worden in al hun facetten artistiek en emotioneel ontleed.

Sanam Khatibi is een Belgische kunstenares. Zij woont en werkt in Brussel. Zij stelde werk tentoon in onder meer het Centraal Museum in Utrecht, in M HKA in Antwerpen, MAC, Musée d’Art Contemporain in Marseille en CRAC Occitane in de Franse stad Sète (groepstentoonstellingen). Haar werk was ook te zien tijdens de 16e Biënnale van Istanboel. Recent had ze solotentoonstellingen in onder andere BPS22, Charleroi, in Kunsthal Gent en in PPOW in New York. Sanam Khatibi wordt vertegenwoordigd door rodolphe janssen in Brussel en PPOW in New York.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker