Tentoonstelling "MOTORRIJDEN"
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
VRIJDAG
26
FEBRUARI

Vrijdag 26 februari 2021

Za 4 juli 2020 - Zo 4 april 2021

Geen tijdstip beschikbaar

€5

Basistarief: 5,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

Motorrijden,
veel meer dan een passie: het is vooral een manier van leven!
België, en dan meer bepaald de regio Luik, heeft in de eerste helft van de 20e eeuw een zeer belangrijke rol gespeeld in de hoge vlucht die de motorfiets wereldwijd heeft genomen. Het Musée de la Vie wallonne is in het bezit van talrijke modellen uit die tijd die geproduceerd zijn door de emblematische fabrikanten zoals Saroléa, FN en Gillet.
Motorrijden staat voor veel meer dan alleen maar mechanica en technologische innovaties. Het is uitgegroeid tot een levenskunst, met eigen communities van mannen en vrouwen, eigen codes en waarden, waarbij één gemeenschappelijk gevoel overheerst: vrijheid.
Tijdens de tentoonstelling zult u de pioniers van de discipline en de eerste kampioenen leren kennen, maar ook meer vernemen over het ontstaan van de bikerlegende en vooral een aantal legendarische motorfietsen te zien krijgen. Kom mee een kijkje nemen in de wondere wereld van de motorfiets!
Motorfietsen voor de gepassioneerde, sportieve, avontuurlijke motorrijder, voor de zondagsrijder of de beginneling … er is voor elk wat wils!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker