Expo | Op eigen hout
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
WOENSDAG
23
JUNI

Woensdag 23 juni 2021

Za 12 juni 2021 - Zo 27 juni 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Expo | Op eigen hout

Poeljemarkt -

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Met de open call 'Op Eigen Hout' riepen we in het voorjaar van 2020 schilders op om hun versie van 'De Rechtvaardige Rechters' te schilderen. Maar liefst 300 schilders gingen aan de slag, 30 werken haalden de rechtvaardige selectie. Kom ze ontdekken van 12 t.e.m. 27 juni 2021.

Open call
In het kader van het Van Eyckjaar lanceerden we in maart 2020 een bijzondere open call: schilder jouw versie van het gestolen paneel van het Lam Gods. Maar liefst 300 kunstenaars gingen op die oproep in en maakten een werk op houten paneel én in het originele formaat van het verdwenen paneel. In de stijl van de meester, abstract, in combinatie met collage, inkt of assemblage: alles was mogelijk.

Een selectie door de Rechtvaardige Jury
Begin september 2020 kwam een Rechtvaardige Jury samen. Kunstenaars Gideon Kiefer, Kris Martin en Karen Vermeren, kunstwetenschapper Petja Gekiere en medewerker van de cultuurdienst Elly Dermaut bogen zich grondig over de inzendingen. Ze selecteerden dertig sterke panelen voor deze groepsexpo.

Een expo met werk van
Florien Allemeersch, Joke Baessens, Peter Bodequin, Ion Chisca, Loes De Gendt, Kelly Durieu, Dominique Ebbeng, Jef Faes, Juno Kerckhof, Gabriëlle Kerkhofs, Vanessa Lagaert, Jo Solange Lambelin, Bert Lezy, Louis Libbrecht, Kürt Maes, Nicole S. Pousset, Kristof Ribus, Jeff Swinnen, Stefan Tackx, Mark Van Crombrugge, Liesbeth Vandenschrieck, Leen Vandierendonck, Karen van Dooren, Anouk Van Hooydonk, Hans Vanneste, Anton Van Steelandt, Mark Verbrugge, Steven Verstuyft, Erna Vollrath en Godelieve Weuts

Praktisch
De expo is gratis te bezoeken

WANNEER?
12 t.e.m. 27 juni 2021
za - zo: 10u00 - 18u00
woe - vrij: 12u00 - 18u00
ma - di: gesloten

WAAR?
Aan de Gentse Stadshal, Poeljemarkt


Op Eigen Hout kadert in het Van Eyckjaar. Meer weten over het volledige programma? www.vaneyckwashere.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker