Lenteconcert "Onstuimige klanken "
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 16 april 2021 (van 19u30 tot 21u00)

/

Lenteconcert "Onstuimige klanken "

Cantempréstraat 1

1674 Bellingen (Pepingen)

€18

Basistarief: 18,00 €; Voorverkoop: 15,00 €; +65: 15,00 €; Bellingahaim: 15,00 €; -18 jaar: 15,00 €; Koepongs: 0,00 €

Het concert wordt georganiseerd onder de roepnaam" Kunst in Pepingen"
Het Sonoro Quartet werd opgericht in 2019 door vier beloftevolle en getalenteerde muzikanten: violisten Mona Verhas en Jeroen De Beer, altvioliste Séamus Hickey en cellist Paul Heyman.
Het Sonoro Quartet studeert momenteel aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam (NSKA) waar ze les volgen bij gerenommeerde leerkrachten zoals leden van het Danel kwartet en het Hagen Quartet. Het kwartet neemt ook lessen aan het Orpheusinstituut in Gent en volgt op regelmatige basis masterclasses bij grootmeesters als Heime Müller (Artemis Quartet) en Marc Danel (Danel Kwartet). Het jonge kwartet speelde reeds in tal van mooie zalen zoals de Bijloke, Amuz, De Singel en was te gast op het Beethoven Festival 2020 in Bonn.
Cellist Paul Heyman hoorden we al in de abdijkerk samen met pianiste Işil Benghi. Zij brachten toen werk van Belgische romantische componisten. Met het Trio Aries werd Paul Heyman geselecteerd als Supernova van 2020.
Dit concert kadert in het concept “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen” dat kansen biedt aan creatieve ensembles en jonge beloftevolle musici.
Op het programma staan volgende kwartetten:
Robert Schumann (1810-1856): Strijkkwartet Nr. 3, Op. 41
Een kamermuziekwerk van hoge expressieve kwaliteit, die getuigt van die wonderlijke poëtische combinatie van euforie en melancholie, die samen Schumanns muzikale wereld vormden.
Johannes Brahms (1833-1897): Strijkkwartet Nr. 1, Op. 51
Rijke intense muziek van het allerhoogste niveau en ontroerende klankschoonheid. Brahms had zeker al twintig probeersels geschreven voordat hij eindelijk tevreden was. Maar dan ook een uitzonderlijk eindresultaat van een van de grootste componisten ooit.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker