Genk leest 'De zoon van de verhalenverteller' van Pierre Jarawan - ONLINE
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 16 januari 2021 (van 10u15 tot 12u30)

/

Genk leest

Stadsplein 3

3600 Genk

€5

Basistarief: 5,00 €

Genk Leest brengt mensen samen die hetzelfde boek gelezen hebben om er daarna van gedachten over te wisselen. Samen lezen, samen beleven, samen nagenieten. Onder deskundige begeleiding van Kaat Vrancken en coronaproof online!

Over het boek (uit www.langzullenwelezen.be )
'De zoon van de verhalenverteller' was genomineerd voor de Hebban Awards 2017 in de categorie Beste Roman en verkozen tot Boek van de maand in januari door De Wereld Draait Door, unaniem gekozen door het boekenpanel!

Over het boek:
Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? De enige aanknopingspunten zijn een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Jarawan toont een ongeëvenaarde gevoeligheid voor de conflicten in het Midden-Oosten, en tegelijkertijd voor de rijke verteltraditie uit de Oriënt. Zijn rijke en intelligente debuut vertelt een verhaal dat juist nu gelezen moet worden en laat zien waarom vaders nooit uit het leven van hun zoon mogen verdwijnen.

'Een spannende familiegeschiedenis, een schijnwerper op de historische
en actuele politieke situatie, een getuigenis van de verscheurdheid van
migranten tussen hun oude en nieuwe vaderland.' Ruhr Nachrichten

Over de auteur: Pierre Jarawar is een jonge auteur afkomstig uit Jordanië, met zijn ouders naar Duitsland gevlucht. Hij is op 7 juni 2021 te gast in de Bib van Genk in kader van Euregio Leest, samen met zijn vertaalster.

De leesclub vindt plaats via Teams. Schrijf in via [email protected] en wij bezorgen je een link.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker