Online Eerste hulp bij buikkrampjes (gratis)
Opleidingen & Workshops > Gezondheid & Sport
ZATERDAG
29
MEI

Zaterdag 29 mei 2021

Van 10u00 tot 11u15

Online Eerste hulp bij buikkrampjes (gratis)

Meerlenhoflaan 89

2660 Hoboken (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Deze cursus wordt online en gratis aangeboden i.h.k.v. het gezamenlijk initiatief "Opvoeden vanuit je hart" ter gelegenheid van de "Week van de Opvoeding 2021" i.s.m. Ines Rothmann van Lava, Stefanie van Looy van Draagateljee en Jesse Vos van Hecht.

Thema: Eerste hulp bij Buikkrampjes!
Do-sessie: baby yoga, baby massage en baby reflexologie voor momenten als de buik rommelt.
Heeft je baby veel last van buikkrampjes? Heb je reeds aandacht gehad bijvoorbeeld voor het boeren, de manier waarop je fles of borstvoeding geeft, je eigen spijsvertering, allergieën / intoleranties uitgesloten en probiotica of kruiden uitgeprobeerd? Maar wil je eigenlijk nog net iets meer kunnen doen om de krampjes te voorkomen en/of te verlichten? En, vooral dat op een leuke, gezellig manier samen met je baby?
Dan is deze workshop een aanrader! Ook papa’s en grootouders zijn welkom!

De sessie is voor baby’s vanaf 8 weken tot 12 maanden. Ben je niet zeker of de workshop voor je baby geschikt is, neem contact op met de lesgeefster. Leeftijd geeft immers maar een kleine indicatie van je ontwikkeling van je baby.

1) Waarom zijn buikkrampje zo veel voorkomend?
Jonge baby kampen vaak nog met buikkrampjes, omdat het spijsverteringssysteem nog niet zo goed ontwikkeld is (bv. de peristaltiek is nog niet zo sterk, de darmflora moet zich nog verder ontwikkelen, enz). Soms zorgen voedingsallergieën of intoleranties voor bijkomend ongemak.

2) Inhoud van de workshop
Naast algemene tips om buikkrampjes te verlichten, gaan we een hele waaier aan technieken uit de baby yoga, babymassage en baby voetreflexologie oefenen die de spijsvertering van je baby stimuleren. De baby yogaoefeningen brengen meer soepelheid in het bekken, sterken de buik- en rugspieren en bevorderen de lateralisatie van je baby’s hersenen. Allemaal belangrijk voor de volgende stappen in de motorische ontwikkeling van je baby zoals rollen, zitten, kruipen, lopen. We combineren dit met rijmpjes en schenken voldoende aandacht aan massage en ontspanning zowel voor ouders en baby’s. Daarnaast leer je verschillende technieken van de babymassage en voetreflexologie om buikkrampjes en reflux te verminderen.

3) Praktisch:
Data: zaterdag, 29 mei 2021, 10u-11u15.
Locatie: Online. Je ontvangt een link naar ons online platform. We gebruiken Zoom.us.
Prijs: Gratis
Inschrijven en meer info: Ines Rothmann, [email protected] of [email protected], 0484.900.794. www.lava.yoga.

Vermeld bij je inschrijving de leeftijd van je baby.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker