Buitenspeeldag 2021
Evenementen > Quiz & Spel
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 21 april 2021 (van 13u00 tot 17u00)

/

Buitenspeeldag 2021

Diverse locaties in Gent z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op woensdagnamiddag 21 april dagen Sportaround en de Jeugddienst je tijdens de Gentse Buitenspeeldag uit voor de Olympische Buitenspelen!


Na de vorige online-blijf-in-uw-kot-editie verdienen we allemaal een knaller van een Buitenspeeldag dit jaar. De Jeuggdienst en Sportaround roepen op om woensdagnamiddag 21 april buiten te komen en (samen) te spelen. Doe mee met de knotsgekke challenges, of ga langs bij één van de 10 locaties waar je samen met Sportaround aan jouw wereldrecord kan werken.

Dit evenement is gratis en voor iedereen! Je hoeft niet in te schrijven.

Wat is er te doen?
Doe mee met de Olympische Buitenspelen! Volbreng jij het parcours met 7 olympische disciplines? Challenge accepted! ?

Opdrachten
Sportaround zet binnenkort filmpjes op hun Facebookpagina met tips om met huis-, tuin- en keukenmateriaal de uitdagingen uit te voeren. Je zal de filmpjes hier ook op de website kunnen terugvinden. De opdrachten zijn laagdrempelig zodat iedereen kan deelnemen. Hou de kanalen van de Jeugddienst en Sportaround in de gaten om de 7 disciplines en de tips te weten te komen. Start nu al met oefenen, zodat je op woensdag 21 april je eigen record verbreekt!

Diploma
Op het einde van de dag kan je je diploma Olympische Buitenspelen verdienen. Na de paasvakantie vind je een invulbaar diploma op deze webpagina. ?? Laat de Nafi Thiam & Bashir Abdi in jezelf naar boven komen en sport met ons mee! ?

Waar?
Overal in de buitenlucht kan je meedoen! Ga op ontdekking in je eigen tuin, op straat of op een pleintje dichtbij huis. Ook scholen en jeugdverenigingen kunnen meedoen met de challenges. Vraag ofovertuig jouw school of vereniging om mee te doen de Buitenspeeldag!

Je vindt alle opdrachten binnenkort op deze webpagina én op de Facebookpagina van de Jeugddienst en Sportaround.

Daarnaast kan je ook samen met Sportaround buitenspelen op 10 verschillende plekken in Gent. Op de dag zelf meld je je aan bij de Sportaroundmedewerker en zij zetten je op weg. Ze komen langs op volgende plekken:
- Wijkpark De Porre
- Sleutelbloempark
- Grasplein De Panda (aan de basisschool De Panda)
- Borluutplein
- Groenevalleipark
- Fluweelpark
- Kapitein Zeppospark
- Coyendanspark
- Rabotpark
- Drongenplein

Is er een overvloed aan kinderen in deze parken, of zoek je andere groene inspiratie? Er zijn nog zo'n 180 andere buitenlocaties in Gent!

Moet ik inschrijven om deel te nemen aan de Buitenspeeldag?
Nee, je hoeft niet op voorhand in te schrijven.

Wie is Sportaround?
Sportaround is een Gentse organisatie die elk kind wilt laten bewegen. Je kent ze van naschoolse sport, hun pleintjeswerking en verschillende sportevenementen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker