The Wunderkammer of Polyphony
Muziek > Concerten
VRIJDAG
8
OKTOBER

Vrijdag 8 oktober 2021

Vrijdag 8 oktober 2021 (van 18u30 tot 19u30)

Vrijdag 8 oktober 2021 (van 20u30 tot 21u30)

Van 18u30 tot 19u30

The Wunderkammer of Polyphony

Anneessensstraat 29

1000 Brussel

€18

Basistarief: 18,00 €; Kinderen: 0,00 €; Jongeren: 13,00 €; Senioren: 13,00 €; Werkzoekenden: 13,00 €

Dit programma vertrekt van het idee dat polyfone repertoires in de late middeleeuwen en de renaissance de muzikale tegenhanger zijn van de belangrijkste Europese kunstcollecties en -verzamelingen. In de late 14de eeuw was de hertog van Berry niet alleen een verwoed kunstverzamelaar met een uitgebreid rariteitenkabinet, hij stimuleerde ook componisten tot het componeren van excentrieke polyfonie die als mirabilia of “merveilles” werden beschouwd.

In de 16de eeuw zijn het invloedrijke vrouwen zoals Margaretha van Oostenrijk en Margaretha van Parma die naast hun kunstverzameling avant-garde polyfonie lieten noteren in koorboeken die deel uitmaakten van de kunstverzameling.

En wat als deze polyfonie opnieuw tot klinken wordt gebracht in een gerenommeerde hedendaagse Brusselse kunstcollectie? Het publiek kan de ervaring van deze resonantie tussen kunstwerken en uitzonderlijke muzikale ‘meraviglie’ aan den lijve ondervinden. De zangers van Graindelavoix stellen zich op verschillende plaatsen in de kunstcollectie op. Het publiek kan hen daarbij volgen en zelfs van perspectief veranderen bij het beluisteren van composities van Guillaume de Machaut, over Alexander Agricola en Jacob Obrecht tot Cipriano de Rore en Carlo Gesualdo.

Muzikaal programma:
Werken van Guillaume de Machaut, Solage, Alexander Agricola, Antoine Brumel, Nicolas Gombert, Cipriano De Rore and Carlo Gesualdo.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker