MuziekBoutique met Christophe Vekeman & Bjorn Eriksson - lezing & muziek 'Ca...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 17 juni 2021 (van 19u30 tot 22u00)

/

MuziekBoutique met Christophe Vekeman & Bjorn Eriksson - lezing & muziek

Leiestraat 30

8500 Kortrijk

€5

Basistarief: 5,00 €

Aan de hand van de befaamde Johnny Cash, misschien wel ‘the greatest cowboy of them all’, gidsen muzikant Bjorn Eriksson en schrijver Christophe Vekeman u doorheen de wondere geschiedenis van de countrymuziek in al haar facetten. Laat je wegwijs maken – of liever: verdwaal met hen mee – in een verrassend fascinerende wereld van waanzin en hoop, warmte en moordzucht, kerk en kroeg, kitsch en hoge kunst. Wees erbij, met andere woorden, op 17 juni 2021, wanneer Kortrijk een avond lang écht het Texas van Vlaanderen is…

Christophe Vekeman werd in 1972 geboren te Temse. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Gent en is sinds 1999 schrijver. Schrijft romans, korte verhalen, poëzie, podiumteksten, reportages, columns, autotestverslagen, boekbesprekingen, essays, brieven en noem maar op. Daar staat tegenover dat hij geen dagboek bijhoudt. Voorts is hij vooral dol op country & western.

Bjorn Eriksson (1976) werd bekend als gitarist bij Zita Swoon. Sinds 2013 vormt hij samen met zijn levenspartner Nathalie Delcroix, en een vijfkoppig orkest, de band Eriksson Delcroix. In hun muziek komen Belgische en Amerikaanse invloeden samen tot een soms melancholisch en dan weer uiterst dansbaar geheel.

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

vooraf inschrijven via Ticketservice Kortrijk of telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker