Passieconcert - Jesu Membra Nostri - Zangkoor Cantate
Muziek > Concerten
WOENSDAG
30
MAART

Woensdag 30 maart 2022

Van 20u00 tot 21u00

Passieconcert - Jesu Membra Nostri - Zangkoor Cantate

Jan van Ophemstraat

3200 Aarschot

€16

Basistarief: 16,00 €; Kansentarief 21/22: 3,20 €

Het werk ‘Jesu Membra Nostri’ van Dietrich Buxtehude (Bux WV75) bestaat uit een reeks van zeven cantates die elk een ander deel van Christus' gekruisigde lichaam bezingen en zo de luisteraar met iedere nieuwe invalshoek (de voeten, de knieën, de handen, de zijde, de borst, het hart en het hoofd) meenemen in de zoektocht naar schuld en verlossing, zo typisch aan de passietijd. Samen vormt dat een mooi en sfeervol, maar ook erg afwisselend geheel voor koor, soli, ensemble en continuo en daarmee een minder gekend, maar zeker waardig alternatief naast de grootse passies van latere grootmeesters uit de barokmuziek.


Laat u verrassen door dit pareltje van frisse ritornello’s, emotievolle arioso, sterke koorpassages en mystieke teksten.


Cantate Aarschot


Koor, soli en instrumentaal ensemble o.l.v. Tineke Verlooy


“Zo zingen dat zingen muziek wordt”. Tot op vandaag blijft dit motto onze drijvende kracht: de noten die op de partituur staan vertalen in een muzikale emotie die uitvoerders en publiek raakt tot in hun diepste vezels.


En dat we daarin slagen, bewees o.a. het unieke herdenkingsconcert ‘The Armed Man: a Mass for Peace’ (Karl Jenkins) waar we 150 zangers en een volledig symfonisch orkest achter ons konden scharen om de gruwel van Aarschot 1918 op indrukwekkende wijze in the picture te brengen. Maar u kan ons ook kennen van het luchtigere ‘Aarschot Volkoren’-festival, een initiatief dat mede dankzij ons het daglicht zag en in 2021 reeds aan zijn zesde editie toe zal zijn.


Cantate Aarschot is een vereniging van echte ‘lief’hebbers, een hechte kern van mensen die wekelijks met plezier komen zingen, gedreven in hun streven naar kwaliteit. Tineke Verlooy, professioneel dirigente, leidt het geheel van koor, soli en instrumentisten daarbij al bijna 15 jaar in goede banen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker