Zomerse stilte avondwandeling Zen aan de Zenne
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 2 juli 2020 (van 19u00 tot 21u00)

/

Zomerse stilte avondwandeling Zen aan de Zenne

Grote Markt 1

1800 Vilvoorde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Stiltewandeling laat Vilvoordenaars tot rust komen in hun stad

“Hoe kunnen we nog tot rust komen in een stad en de drukke computer die ons hoofd is even op pauze te zetten?”. Dat vroegen enkele enthousiaste Vilvoordenaars zich af. Geïnspireerd door het Stilteparcours van het Erasmusziekenhuis van Anderlecht staken ze de koppen bijeen om de termen ‘meditatie’, ‘mindfulness’ en ‘yoga’ te ontdoen van hun zweverige connotatie en de Vilvoordse stadsmus er op een laagdrempelige manier van te laten proeven, in de eigen buurt.

De bedoeling is om, in samenwerking met de stad Vilvoorde, in elke wijk een aantal stiltepunten in kaart te brengen. Mensen kunnen dan individueel een wandeling langs deze punten maken met een plattegrond. Via een QR-code kunnen ze op elk punt een yoga- of meditatie-oefening doen.

Als eerste stap in dit project wordt er een gratis gegidste stiltewandeling georganiseerd in centrum Vilvoorde. Die vindt plaats op 2 juli 2020. Samenkomst onder de luifel van de Grote Markt. Meer details ivm vertrek enz vindt u op de website van Stad Vilvoorde. Er wordt een parcours gestapt via stille openbare plekken zoals het klooster ‘Den Troost’, het Hanssenspark, het Tuchthuis, het kanaal,… Op die plekken wordt er even halt gehouden voor een stiltemoment. Dat kan een eenvoudige yoga-oefening zijn, een korte meditatie, of gewoon enkele minuten stilte. Zo wordt iedere deelnemer uitgenodigd om stil te zijn en de volledige aandacht bij zichzelf te houden. Op die manier kan je bepaalde dingen opmerken die je anders niet zou zien, horen, ruiken of voelen.

De wandeling wordt begeleid door yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches. De poses zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Je moet niets meebrengen. Er wordt aangeraden comfortabele kledij waarin je vrij kan bewegen te dragen en een gemakkelijke stapschoen. Denk aan een paraplu bij regenweer.

Meer informatie

Zen aan de Zenne Team

Monica Bermudez, Mark Coel, Anne Dockx, Monique Vervliet, Fatima Ualgasi en Stad Vilvoorde

Registratie: https://www.vilvoorde.be/zomerseavondwandelingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ‘Zen aan de Zenne’ Team: [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker