ARCHEOLOGIEDAGEN: Educatief wandelpad archeologie Asse
Sport > Fietsen & Wandelen
VRIJDAG
9
OKTOBER

Vrijdag 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 (van 0u00 tot 23u59)

Zaterdag 10 oktober 2020 (van 0u00 tot 23u59)

Zondag 11 oktober 2020 (van 10u00 tot 18u00)

Van 0u00 tot 23u59

ARCHEOLOGIEDAGEN: Educatief wandelpad archeologie Asse

Huinegem 4

1730 Asse

GRATIS

Hou je van wandelen en ontdek je graag al stappend het verleden van Asse? Dan is het Educatief Wandelpad Archeologie iets voor jou! Een 4,5 km lang wandelpad leidt bezoekers van het middeleeuwse Oud-Gasthuis in het centrum van Asse (Gemeenteplein 26) naar de Romeinse nederzetting. Langsheen het traject geven 23 informatiepanelen meer informatie over de opgravingsresultaten. Twee figuurtjes, de Romeinse pottenbakker Lucius Macrinus en een archeologe, werkzaam in Asse, begeleiden de wandelaars op hun tocht.

Tijdens de archeologiedagen is het wandelpad vrij toegankelijk voor bezoekers. Start- en eindpunt is het Oud-Gasthuis in Asse. Gratis wandelflyers met de wandelroute zijn op 11 oktober tussen 10u en 18u beschikbaar aan de onthaalstand van Agilas in het Erfgoed Museum Asse (bij goed weer aan de ingang van het museum, bij slecht weer aan de balie van het museum). Voor 9 en 10 oktober kunnen ze (vooraf) afgehaald worden in CC Asse, in de bibliotheek van Asse of kunnen ze gedownload worden via www.agilas.be.

In het kader van de Coronamaatregelen vragen we dat iedereen die aan de wandeling deelneemt op 11 oktober, zich vóór 5 oktober aanmeldt zodat de drukte bij het start- en eindpunt op voorhand ingeschat kan worden. Op 9 en 10 oktober kan de wandeling op elk gewenst ogenblik aangevat worden en dit zonder aanmelding.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker