Hoe praat je over gevoelens met je kind?
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 15 oktober 2019 (van 19u00 tot 21u00)

/

Hoe praat je over gevoelens met je kind?

Paenhuisstraat 13

3770 Riemst

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Praten over gevoelens met kinderen is niet steeds gemakkelijk. Bij kleine kinderen weet men soms niet hoe hier aan te beginnen, want zij kennen geen of bijna geen gesproken taal. Schoolkinderen en jongeren kunnen blokkeren, omdat zij niet altijd willen praten of zelfs niet weten hoe dit moet. Daarnaast leeft ook vaak het idee je gevoel beter voor jezelf te houden, zodat je niet zwak overkomt naar de buitenwereld toe.
Het leren herkennen van je eigen gevoel en dit onder woorden kunnen brengen is een belangrijke vaardigheid opdat een kind niet vastgeraakt in een negatieve spiraal van welbevinden. Tijdens deze infoavond legt Dr. Piet van de Briel in eerste instantie uit waarom het belangrijk is om over gevoelens te praten. Vervolgens worden concrete tips gegeven over hoe je dit best als (groot)ouder, begeleider, leerkracht, e.a. aanpakt, rekening houdende met het vloeiende ontwikkelingsproces die kinderen doormaken.

Wie? Piet Vandebriel, arts met een bijkomende opleiding in de kinder- en jeugdpsychiatrie, lector aan de Hogeschool PXL, Hasselt.

I.s.m. Huis van het Kind Riemst
Inschrijven via [email protected] of 012/44.03.70

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker