Torenconcert: Wenen-Brussel-Wenen
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 18 augustus 2019 (van 19u00 tot 21u00)

/

Kasteeldreef 61

2900 Schoten

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De grote drijfveer van het Terra Nova Collective is om onbekend repertoire te brengen voor een groot publiek. De lieveling van het ensemble is niemand minder dan Pieter van Maldere (1729-1768). Deze vooraanstaande classicist wedijverde in zijn tijd met alle groten der aarde, zoals Mozart en Haydn en kon lange brieven schrijven over zijn internationale invloed als prominente componist uit de Oostenrijkse Nederlanden. Joseph Haydn voerde zelf regelmatig zijn werken uit aan het hof van de Estherhazy’s en had veel respect voor deze unieke componist.

De intense band tussen Wenen en Brussel was sterk en vormt de kern van dit programma. We maken ook kennis met De Croes, die in 1756 in Brussel werd geboren, hetzelfde jaar als zijn illustere Weense tijdgenoot Mozart, die ook herleeft tijdens dit concert. Vlad Weverbergh leidt het 20-tallig Terra Nova Collective en ontroert met zijn zachte bassetklarinet. Sopraan Charlotte Wajnberg, vorig jaar nog laureaat van de Koning Elisabethwedstrijd, vervoegt hen voor de aria’s.

Warre Borgmans zorgt voor de presentatie van het Torenconcert. Wil je graag meer weten over deze boeiende Weense connectie? Dan begroeten we je graag bij de inleiding van het concert om 18u in het Kasteel van Schoten!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker