Vitamine T | Michael Van Peel & Kaat Schiltz
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 14 januari 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

Vitamine T | Michael Van Peel &  Kaat Schiltz

Thuis

3500 Hasselt

€5

Basistarief: 5,00 €; Verhoogde tegemoetkoming - 2.00: 2,00 €

‘Ik vind verontwaardiging echt geen leuke emotie. Ik ben een comedian, geen onderwijzer of prediker of whatever the fuck. Maar ik kan niet anders dan analyseren wat rond mij gebeurt en daar dan grappig over proberen te zijn", zo liet comedian Michael Van Peel optekenen in De Tijd, op het einde van 2018. Het zou de laatste keer worden dat hij zijn eindejaarsconférence op de planken bracht.
Wat als ... Van Peel dit jaar toch nog een show in elkaar zou steken? Hoe zou hij kijken naar het voorbije jaar? Zou comedy deze tijden kunnen verzachten? Of juist niet? Kan comedy net niet makkelijker de pijnpunten, conflicten en taboes blootleggen? En kunnen we dit doortrekken naar de hele kunst- en cultuurwereld?
Op en naast het podium ontpopte Van Peel zich tot een scherpe criticus van onze samenleving. Hij stond in 2018 na 10 jaar voor de laatste keer op de planken met zijn eindejaarsconférence. Ondertussen leerden we ook een andere kant van hem kennen, na zijn passage in het Canvasprogramma 'Alleen Elvis blijft bestaan', zijn spitante columns en zijn avonturen op de Vespa, na te lezen in 'Van Peel tot Evenaar' en het nog te verschijnen 'Nordkapp Stories'. Toch is er één constante: zijn observatievermogen en vlijmscherpe geest.
Wim Oris (artistiek coördinator Cie Tartaren) voelt Van Peel aan de tand; Kaat Schiltz, zangeres bij de electropunkgroep Sweats, zorgt voor het jeugdig weerwerk.

In samenwerking met Citizenne / Vormingplus Brussel, Stormkop, Vormingplus Antwerpen, Vormingplus - Brugge, Vormingplus Halle-Vilvoorde Arch'educ, Vormingplus Kempen, Vormingplus Midden-en Zuid-West-Vlaanderen, Vormingplus Oost-Brabant, Vormingplus Oostende-Westhoek, Vormingplus regio Mechelen, Vormingplus Volkshogeschool Gent-Eeklo, Vormingplus-Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender, Vormingplus Volkshogeschool Waas-en-Dender

Begeleiders: Bastien Hubens, Kaat Schiltz, Michael Van Peel, Wim Oris

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker