Equinox The Peacemaker
Muziek > Concerten
WOENSDAG
22
SEPTEMBER

Woensdag 22 september 2021

Van 20u00 tot 22u00

Equinox The Peacemaker

Blindestraat 39

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Er zijn zo van die muzikanten die er werkelijk alles voor over hebben om hun muziek kenbaar te maken aan zoveel mogelijk luisteraars. De 31-jarige Gentse troubadour Wouter Buyst aka zijn alter-ego ‘Equinox, The Peacekeeper” is nog zo’n singer-songwriter die in de goede oude stijl van artiesten als Leonard Cohen of Bob Dylan zelfs bereid is om in kleine huiskamers zijn liedjes te komen brengen.

In 2010 trad hij voor het eerst op het voorplan met zijn debuutplaat “We Could Wake Each Other Up”. Daarna reisde hij doorheen diverse landen zoals Colombië waar zijn geliefde woont, Indië en Zuid-Europa waarbij Wouter Buyst de inspiratie opdeed voor de twaalf nummers die hij na zijn terugkeer naar Gent in de studio ging opnemen voor deze nieuwe cd.

Een persoonlijke ontmoeting met Leonard Cohen in het Canadese Montreal had een grote indruk op hem gemaakt en diens advies ‘als je ego te groot wordt moet je je geen zorgen maken, want dan zal het ontploffen en het probleem is daarmee opgelost’ werd nadien de lijfspreuk van Wouter Buyst.

Na een uitverkocht cd-releasefeestje eind januari in de Brusselse AB Club voor zijn nieuwe en tweede album “Birdsongs On The Waste Land” trok Wouter Buyst voor een 30 concerten durende tournee doorheen Belgische en Nederlandse huiskamers. De eerste single die uit deze plaat werd gereleased is “Minding Your Own Business” (zie video), een nummer dat hij tijdens zijn wereldtrip componeerde in een hutje in het Amazonewoud.

Wouter Buyst is een multi-instrumentalist die zich op gitaren, banjo, piano, drums, mondharmonica en nog een aantal andere instrumenten een perfecte weg weet te banen. Toch heeft hij voor de opname van deze plaat nog een aantal muzikale vrienden in de studio gehaald, waaronder bassist Kristof Wynants en drummer Micha Milants.

Nochtans is “Birdsongs On The Waste Land” toch voornamelijk een echt soloproject van ‘Equinox, The Peacekeeper’. De sobere instrumentatie rond zijn poëtische teksten is sfeervol, melancholisch en melodieus. Er staan een aantal zeer sterke nummers op deze tweede plaat zoals openingstrack “The Holy Lamb Soundly Sleeping”, de wat exotisch klinkende en naar Leonard Cohen lonkende songs “Benares” en “Drop Out Of Time”, “Drop Out Of Time”, het ingetogen gebrachte “Six Thousand Years”, het door ukelele begeleide en akoestische “Until My Voice Is True” en de uitstekende single “Minding Your Own Business”.

De songs op “Birdsongs On The Waste Land” zijn uitermate geschikt voor huiskamers, kleine concertzaaltjes en andere intimistische oorden. Of ‘Equinox, The Peacekeeper” ook op een groter podium zal kunnen overtuigen valt nog af te wachten, maar misschien mag hij dat tijdens de komende zomerfestivals wel eens ergens gaan uittesten. Als dat lukt voor iemand als Devendra Banhart of Sufjan Stevens, dan zou dit ook geen probleem mogen opleveren voor dit talent van eigen bodem.

(valsam)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker