RUISKAMER #1: Steiger / Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh - support: tbc
Muziek > Concerten
WOENSDAG
6
OKTOBER

Woensdag 6 oktober 2021

Van 19u45 tot 23u00

RUISKAMER #1: Steiger / Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh - support: tbc

Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

Jazz, avant-garde & intieme impov

Steiger
Gilles Vandecaveye-Pinoy, Kobe Boon en Simon Raman - alias Steiger - zijn drie muzikanten die zich niet laten intimideren door genres of onbekende zones. Denk aan braakliggend terrein waar jazz, avant-garde en experimentele electronica tikkertje spelen. Het experimentele pianotrio liet in 2021 een nieuwe langspeler op de wereld los: ‘The New Lady Llama’. “Een zoektocht naar de grenzen van de jazz" schreef Luminous Dash. Voor de opnames ging de groep in zee met producer Peter Desmedt (Beraadgeslagen, De Beren Gieren, John Ghost). 
Steiger resideerde de afgelopen jaren bij Voo?uit, deSingel en Flagey. Het resultaat van die residenties bundelt Steiger op ep - een samenwerking met electronica-muzikant Joe Talia - en lp. De context waarin hun muziek ontstaat, heeft een grote invloed op de manier waarop de groep improviseert, componeert en samen speelt. Net die alsmaar veranderende context is cruciaal in het traject van Steiger.
Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh 
Piano en taiko drum zijn allebei inherent verbonden aan de westerse klassieke muziek en Japanse traditionele muziek. Vanuit een complementariteit improviseren Tsubasa Hori en Heleen Van Haegenborgh een wereld waar tijd en ruimte van secundair belang zijn. Verwacht je aan onverwachte kleuren en subtiel geplaatste klanken, in combinatie met ritmische gedrevenheid van gongs, inside piano, galm, draden, ritmiek, koto en pianosnaren.
Tsubasa Hori toerde de hele wereld rond met o.a. de Japanse drumgroep Kodo en is actief in de kunst-, theater- en danswereld. Heleen Van Haegenborgh is een hedendaagse componist en pianist.

PRAKTISCH
wo 06.10 - 19:45 (doors) MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)
MUZIEK / avant-garde / experimenteel
€18 (adk)  / 15 (vvk) / 7 (student)

19:45 - doors
20:00 - support tbc
20:30 - Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh
21:15 - pauze
21:30 - Steiger

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker