Mikhaïl Bezverkhni solo in Bar Lume
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 27 oktober 2020 (van 21u15 tot 23u15)

/

Mikhaïl Bezverkhni solo in Bar Lume

Vrijdagmarkt 33

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Bezverkhni is een Russisch violist die een grootse carrière kende met vele internationale tournees. Hij was ook laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale vioolwedstrijden. Zo won hij in 1976 de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde een tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR - tot 1978. Toen werd hem voor lange tijd belet naar het westen te reizen. Hij bleef binnen de USSR vele concertreizen en opnames maken.

Na de val van de Berlijnse Muur heeft hij zich definitief in België gevestigd als docent aan de conservatoria van Antwerpen en Gent.

Naast de vele opnames, die hij onder meer maakte voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Mikhaïl ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur, kunstschilder, dichter en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.

Opmerkelijk is dat hij zich ook ging toespitsen op genres buiten de klassieke muziek - zo speelde en deed hij verschillende opnames met o.a. jazzsaxofonist Steve Lacy - en nog eigenzinniger is dat hij sinds zijn pensionering - als hij niet op toernee is, regelmatig als straatmuzikant speelt of hij recent het boegbeeld van het protest rond de St Anna kerk te Gent werd.

In ieder geval: het is een eer voor Bar Lume om zo een meesterviolist te mogen ontvangen en u aldus zijn interpretatie van enkele klassieke stukken te kunnen presenteren!

Noot van de organisator:
We zijn heel erg blij vanuit Bar Lume om terug liveconcerten te kunnen programmeren.
Dit kan enkel doordat de muzikanten die komen dit met veel liefde en goede wil doen omdat het - zowel voor de muzikanten als voor ons - alles behalve gemakkelijke tijden zijn.
Daarom gaat er na iedere set iemand rond met 'den hoed' voor een vrije bijdrage.
Oprechte dank zal uw deel zijn... én de wetenschap dat u een beetje meehelpt om het schone in onze wereld te kunnen behouden.

Mikhaïl Bezverkhni: viool
1 Set!!!!
Opgepast: enkel zittend in eigen bubbel. Mondmaskers worden aangehouden tot u aan een tafel zit. Er wordt niet aan de bar besteld - ons personeel komt u bedienen. Hou afstand van andere bubbels. Schuif niet met tafels en stoelen.
Wij doen ons best - doe dit ook. Voor uzelf, voor ons, voor elkaar en voor de muziek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker