Lara Rosseel Band
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 25 februari 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Lara Rosseel Band

Eilandstraat 6

8530 Harelbeke

€13

Basistarief: 13,00 €; ADD: 16,00 €; -26: 7,00 €

Lara Rosseel band is het nieuwste project van bassiste Lara Rosseel samen met een zevenkoppige band. Hun eerste album De Grote Vrouw stelden ze op 5 maart voor in de Gentse Handelsbeurs.

De Belgische bassiste Lara Rosseel brengt met haar eigen band een speels repertoire dat je kan omschrijven als ‘ethnic acoustic Jazz’. Ze presenteert dansende melodieën met heerlijk verrassende ritmes, waarbij ze haast filmische jazz laat flirten met Afrikaanse traditionele roots. Rosseel werkte samen met onder andere Zap Mama en baste bij Chris Joris, Pierre Vaiana en Pierre Van Dormael. De bagage die ze doorheen de jaren opdeed liet ze terugkomen in de wonderlijke composities van haar eigen band. Intense ontmoetingen met 7 mannen, zowel op muzikaal als menselijk niveau, resulteerden in de huidige bezetting van Lara Rosseel band.

De titel van het debuutalbum De Grote Vrouw verwijst naar de grootsheid van alle vrouwen en vrouwelijke dingen in dit universum en stelt deze tegelijkertijd in vraag. Het album omarmt de twijfel in tederheid en positieve eerlijkheid. De band creëert een wereld van geborgenheid en fantasie waar niets hetzelfde is als waar de wetten van de zwaartekracht heersen. Het geheel aan tracks is een combinatie van fullband-stukken met intiemere momenten door bas solo of in duo.

De onderwaterwereld, zoals getoond op de bandfoto, presenteert voor Lara de geborgenheid waar ze zich helemaal zichzelf kan voelen. Ooit deed ze waterballet, nu danst ze met melodieën op een podium, omarmt door 7 prachtige mannen en haar bijzondere instrument.

“Lara Rosseel, de poëet op de contrabas en een begaafd componiste; de stille ziel met respect en liefde voor de muziek, die ze wil ontdekken en die, wat haar betreft, vele kanten uitgaat en meerdere gezichten draagt.” Chris Joris

Contrabas en compositie: Lara Rosseel
Houten fluit en basfluit: Stefan Bracaval
Bugel: Jan Van Moer
Trombone: Frederik Heirman
Baritonsax: Joppe Bestevaar
Gitaar: Jan-Sebastiaan DEGEYTER
Vibrafoon, marimba en percussie: Sep François
Percussie: Robbe Kieckens

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker