Dixit Dominus van Händel - Vlaams Radio Koor & il Gardellino o.l.v. Bart Van...
Muziek > Concerten
VRIJDAG
20
MEI

Vrijdag 20 mei 2022

Van 20u00 tot 21u30

Dixit Dominus van Händel - Vlaams Radio Koor & il Gardellino o.l.v. Bart Van...

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

€28

Basistarief: 28,00 €; +65: 28,00 €; -25: 14,00 €; ABO6 : 26,00 €; ABO10 : 25,00 €

Als jongeman reisde Händel vaak, vooral om zijn vakmanschap aan te scherpen en bij te leren op internationaal vooraanstaande plekken. In Rome componeerde hij zijn prachtige, opwindende werk Dixit Dominus voor het feest van de Karmelieten in 1707, een gewaardeerde traditie in de kerk Santa Maria di Monte Santo. De imposante pracht van het goud en marmer in de kerk lijkt door te klinken in de muziek, evenals de macht van de superrijke mecenaatsfamilie Colonna. De verheerlijking van de macht in dit werk refereert aan beide machtshebbers: zowel aan God als aan de Colonna’s. 
Aanvullend een werk dat lang aan Händel werd toegewezen, maar dat van de hand is van Giovanni Battista Ferrandini: Il pianto di Maria is een wondermooi werk dat de gevoelige snaar weet te raken door de doordrongen manier waarop het moederlijk lijden en medelijden vertolkt wordt. Het is van een breekbare en verstelde schoonheid. Een mooi tegenwicht voor het felle en imposante Dixit Dominus. 

Als jonge Vlaamse dirigent bouwde Bart Van Reyn een interessant parcours uit in binnen-en buitenland, wat niet onopgemerkt bleef. Zijn heldere visie op repertoire en grote passie voor het métier maken hem de ideale match voor het Vlaams Radio Koor (zie ook concert van 23 december 2021). Sinds 2016 is hij ook chef-dirigent van het Deens Radio Koor en bovendien is hij zopas als vaste gastdirigent geselecteerd bij Anima Eterna, aan de zijde van Jos van Immerseel (zie het concert van 29 april 2022). 

Georg Friedrich Händel Dixit Dominus, HWV 232 & Laudate pueri Dominum, HWV 237
Giovanni Battista Ferrandini Il pianto di Maria

dirigent Bart Van Reyn / sopranen Deborah Cachet & Rachel Redmond / mezzosopraan Sophie Rennert / © Wouter Van Vaerenbergh, Pia Dodi, Laura Design & Chris Wallace
ilgardellino.be, vlaamsradiokoor.be, rachelredmondsoprano.com & sophierennert.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker