DEMO-MEMO september
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 19 september 2020 (van 14u30 tot 16u00)

/

DEMO-MEMO september

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

S.M.A.K. organiseert samen met Bie Hinnekint van The courage to grow old bijzondere workshops voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Actuele kunst levert een waardevolle bijdrage om de band tussen mensen met dementie en hun nabije omgeving te versterken. Het museum is een veilige, vrije ruimte waarin de kunstwerken houvast bieden.

DEMO-MEMO inviteert duo’s met een naaste met dementie bij actuele kunst. Het gaat om het gezamenlijk beleven van een kunstwerk en meerdere zintuigen worden geprikkeld: er is muziek, er wordt gekeken, geluisterd, gesproken… Tijdens DEMO-MEMO bezoeken de deelnemers het museum op een ongedwongen manier en verwoorden de deelnemers met dementie hun gedachten bij twee kunstwerken, terwijl de partners luisteren. Bie Hinnekint van The Courage to Grow Old maakt deze gedachten tot poëzie. Voor de mantelzorgers is de workshop een kans om onvermoede kanten van hun partner te ervaren. Naast Bie Hinnekint is er ook telkens een S.M.A.K.-gids aanwezig om de groep te begeleiden.

Bie Hinnekint: "De situatie van mensen met dementie wordt altijd gedefinieerd vanuit het verlies van vaardigheden; voornamelijk het aspect van het falend geheugen is een steeds terugkerend gegeven. The-Courage-to-grow-old beoogt een andere visie, dementie is een proces van bewustzijnsinvolutie. Dit ommekeerproces, dat wordt gezien als een verlies voor de omgeving, verdient onze volle aandacht en moet op een directe manier worden aanschouwd zoals een kunstwerk en niet zonodig ‘begrepen’. Door het samen beleven van kunst, kondigt zich een ander inzicht in dementie aan."

Praktisch
• Zaterdag 19 september 2020.
• Van 14:30 tot 16:00.
• Inschrijven via [email protected]
• Deelname is gratis (max 8 personen met dementie + 8 mantelzorgers)

DEMO-MEMO in 2020
• Woensdag 19 februari 2020
• Zaterdag 4 april 2020.
• Woensdag 10 juni 2020.
• Zaterdag 19 september 2020.
• Woensdag 18 november 2020

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker