Nighthawks (Geannuleerd)
Muziek > Concerten
ZATERDAG
8
AUGUSTUS

Zaterdag 8 augustus 2020

Van 20u00 tot 23u59

Nighthawks (Geannuleerd)

Schaluin 78

3200 Aarschot

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Dit optreden werd geannuleerd als gevolg van de verstrengde coronamaatregelen van de Veiligheidsraad van 27 juli.

Nighthawks ontstond in de late jaren 90 uit de samenwerking van twee muzikanten - bassist-producer Dal Martino en trompettist Reiner Winterschladen - die mekaar kenden van enkele projecten in de lounge en trace scene.

Hun eerste album 'Citizen Wayne' scheerde hoge toppen en zette de toon voor een carrière die duurt tot op de dag van vandaag.

Het audiovisuele aspect van hun muziek was voor Nighthawks van bij de start belangrijk: muziek die beelden oproept - natte, donkere straten in New York, de verzengde hitte in een mexicaans woestijnstadje, ... . De soundtrack als het ware voor een virtuele film.

Oorspronkelijk een studioproject, kwam Nighthawks sinds 2003 ook live naar buiten, en het podium werd een tweede muzieklaboratorium waarin ideeën konden uitgewerkt worden. En Nighthawks groeide uit tot een hechte band van vijf muzikanten die eenzelfde affiniteit met jazz en rock delen. Met name de komst van gitarist Jörg Lehnardt gaf de band een rocky boost en de krachtige, maar tegelijk ook subtiele polsslag die je terugvindt bij bands als Pink Floyd en Steely Dan.

Tegelijk is de sound van de band steeds herkenbaar gebleven. Het lyrische trompetspel van Reiner Winterschladen is soms uitbundig en wild, soms introvert en fragiel, maar steeds is hij de melodiemaker. Rhodes-pianist Jürgen Dahmen weeft een wonderlijk tapijt van groovy klankpatronen en is daarmee de factor die de andere instrumentalisten verbindt. Thomas Alkier bijvoorbeeld die op drum ritmeaccenten toevoegt. En Dal Martino die op elektrische bas in klassieke zin de fundering van de band is.

Het meest recente studio-album van Nighthawks is '707', bedoeld als een ode aan de Boeing 707 als cultuurbrenger tussen continenten. Intussen verscheen vorig jaar ook 'Next To The Roxy', een live-album dat een mooi tijdsdocument is van de band in zijn huidige samenstelling.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker