Mare Nostrum
Muziek > Concerten
VRIJDAG
24
SEPTEMBER

Vrijdag 24 september 2021

Van 20u00 tot 23u00

Mare Nostrum

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

€24

Basistarief: 24,00 €; VVK Inwoner 2140 of 2060: 22,00 €; VVK -26 jaar: 22,00 €; VVK +65 jaar: 22,00 €

CORONA-UPDATE: het concert wordt verplaatst van donderdag 21 mei naar vrijdag 24 september 2021. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

Het gezegde 'alle goede dingen komen in drie' kan misschien een nietszeggend cliché zijn, maar op Mare Nostrum is het treffend van toepassing: twaalf jaar geleden vormden de Italiaanse trompettist Paolo Fresu, de Franse accordeonist Richard Galliano en de Zweedse pianist Jan Lundgren een bijzonder trio. Elke muzikant nam de tradities uit zijn thuisland mee en zo klonken ze samen als het beste wat de Europese jazz te bieden had. Meer nog dan hun muzikale ontwikkeling, bracht hun liefde voor melodie hen samen.

Het derde en laatste album, toepasselijk Mare Nostrum III getiteld, is het sluitstuk van een trilogie. Deel I werd in 2007 opgenomen in Italië, voor deel II vonden de muzikanten elkaar terug in Frankrijk. En Zweden, meer bepaald de Nilento Studio in Göteborg, werd in 2019 de bestemming voor de opnames van deel III. Elk groepslid bracht vier originele eigen composities mee naar het het Hoge Noorden, en wie aandachtig luistert kan misschien telkens de auteur herkennen. Maar opnieuw vonden ze een gemeenschappelijke muzikale taal, die elk nummer op de nieuwe plaat nu al een echte Mare Nostrum-klassieker maakt.

Van een pianomelodie die echoot naar Grieg over accordeonklanken uit de straten van Parijs, typische Italiaanse pathos die overgaat in spontane natuurlijke melodieën, de magie van folklore in symbiose met de energie van jazz: laat je live in De Roma meevoeren naar verschillende werelden. Of beter gezegd: naar het unieke muzikale universum dat Fresu, Galliano en Lundgren zo wonderlijk creëren.

Credits

Paolo Fresu: trompet en flügelhorn
Richard Galliano: accordeon, bandoneon en accordina
Jan Lundgren: piano

 

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker