Orentroost | Podcast over de troost van de muziek
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DONDERDAG
6
MEI

Donderdag 6 mei 2021

Vr 30 april 2021 - Zo 9 mei 2021

Geen tijdstip beschikbaar

Orentroost |  Podcast over de troost van de muziek

nvt

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Muzikant en muziekfilosoof Tomas Serrien gaat in gesprek met 5 muzikanten die professioneel actief zijn in het Vlaamse muzieklandschap. Vanuit hun persoonlijke ervaringen gaan ze in dialoog over hoe en op welke manier muziek troost kan bieden. Orentroost is een podcastreeks over hoe muziek troost brengt.

Deze activiteit is gratis

In opdracht van Consouling Sounds ging muzikant en muziekfilosoof Tomas Serrien in gesprek met 5 muzikanten die professioneel actief zijn in het Vlaamse muzieklandschap. Vanuit hun persoonlijke ervaringen gaan ze in dialoog over hoe en op welke manier muziek troost kan bieden. Deze ervaringen werden gekaderd door Tomas, die in zijn filosofische werk reeds veel aandacht besteedde aan het effect van muziek op de luisteraar. Zo maakte hij in opdracht van radiozender Klara de reeks “De magie van het luisteren”, over de relatie tussen muziek en ons lichaam. Zijn boek “Klank. Een filosofie van de muzikale ervaring”, uitgegeven bij Houtekiet, behandelt de manier waarop we muziek gewaarworden.

In deze reeks van 5 afleveringen gaat Tomas aan de slag met de muziek als troostende kracht bij zowel het publiek als de muzikant. De podcastreeks kreeg de titel Orentroost en verwijst zo naar een 17de-eeuws gedicht van Constantijn Huygens getiteld Ooghentroost. Zo wordt het zintuig van de ogen hier vervangen door het zintuig van de oren om te refereren aan het thema van de muziek. De afzonderlijke afleveringen zijn telkens een gesprek van Tomas met achtereenvolgens Astrid Stockman, Nicolas Van Meirhaeghe, Gilles Demolder, Kris Auman, en Colin H. Van Eeckhout.

Deze reeks kwam tot stand met de hulp van vzw de console, Stad Gent, Urgent FM en CM. Jouw Gezondheidsfonds.

Locatie
Spotify 'Orentroost'
Onze bijdrage is een podcast, er is geen fysieke locatie. De opnames gebeurden wel in Gent.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Organisator
Consouling Sounds

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker