WERELDOORLOG II in OUD-HEVERLEE: Confrontatie met verzet, weggevoerden, colla...
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DINSDAG
23
NOVEMBER

Dinsdag 23 november 2021

Van 20u00 tot 22u00

WERELDOORLOG II in OUD-HEVERLEE: Confrontatie met verzet, weggevoerden, colla...

Maurits Noëstraat 15

3050 Oud-Heverlee

GRATIS

Basistarief: 0,00 €; Niet-leden: 5,00 €

Rik Vanmolkot is cultuurconsultant, gespecialiseerd in de problematiek van de herinnering aan de weggevoerden en de vervolging en opsluiting van burgers tijdens de bezetting.
Hij schetst het verzet en de reacties van de bezetter en van onze overheden op die gebeurtenissen. Bijzondere aandacht gaat naar de kampen van Breendonk en Buchenwald. Wat maakten mensen mee die tijdens de bezetting voor hun overtuiging uitkwamen? Hebben wij in Vlaanderen 75 jaar na het einde van WO II deze gebeurtenissen verwerkt? Hoe gaan we om met die herinnering ?
Wij organiseren deze voordracht in de Roosenberg om de coronamaatregelen op de beste en veilige manier te kunnen toepassen: een grote ruimte, ontsmettingsmiddelen, voldoende afstand tussen personen en bubbels. Wij verwachten van de deelnemers volgens de voorschriften van dat ogenblik:
- Registratie door liefst vooraf in te schrijven via [email protected] of bellen naar 016 40 13 06
- Mond- en neuskapje opzetten bij binnenkomen en bij verplaatsing in de zaal, handen ontsmetten en op plaats blijven tenzij om naar toilet te gaan, met masker.
Deelname gratis voor leden, niet-leden schrijven voor 21 november € 5 over op rekening van Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee BE04 7340 3038 2631 met vermelding 'Voordracht WO II '

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker