ARMAND
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 17 september 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

ARMAND

Magdalenastraat 27, 8200 Brugge

8200 Brugge 2 (Brugge)

€20

Basistarief: 20,00 €

1920 ARMAND 2020
Een straf verhaal dat België dringend moet herontdekken.

Brusselaar Armand Swartenbroeks wordt op 30 juni 1892 geboren als eerste zoon van een kruideniersgezin. De sportieve jonge kerel en prima student is ambitieus. Terecht, zo blijkt. Na 12 internaatjaren volgt hij de artsenopleiding aan de U.L.B. Hij debuteert ook bij Daring Club de Bruxelles en helpt die ploeg als 19-jarige
mee aan een eerste landstitel. Al snel wordt Armand ook geselecteerd voor de Rode Duivels.
De gruwel van W.O. I stelt aspirant-arts Armand Swartenbroeks zwaar op de proef, maar laat hem ook boven zichzelf uitstijgen… in veldhospitalen, in hulpposten en met de Front Wanderers. Dit oorlogsalternatief voor de Rode Duivels geeft de Belgische troepen moraal en ontspanning en haalt geld op voor duizenden
vluchtelingen. Daarvoor reizen ze naar Frankrijk, tot in de scala van Milaan én de stadions van Chelsea, Celtic Glasgow en Manchester United.
Een ongelooflijk-maar-waar verhaal!
En dan moeten de grootste triomfen in het leven van Armand nog komen…
De Olympische Spelen van Antwerpen en absoluut recordinternational met 53 selecties voor de nationale ploeg. Een artsenpraktijk, een belangrijke rol in het lokale ziekenhuis, een schepenambt en tenslotte 16 jaar burgemeester van Koekelberg. Wat een man!
Voorbij gesneld door de veranderende tijdsgeest raakte het indrukwekkende levenswerk van Armand zeer ten onrechte vergeten.
Bij zijn makkers springt Dominique Baes in het oog… de vedette die Cercle Brugge in 1911 mee aan zijn eerste landstitel hielp was immers een absolute topverdediger. Baes’ verhaal is ook één van de meest tragische van alle Front Wanderers. Twee redenen waarom hij ook in het stuk aan bod komt.

Kevin Van Doorslaer is de acteur die minstens 2 seizoenen lang Armand zal zijn. Bekend van gastrollen in TV-series als Aspe en De Ridder, is Kevin een échte Brusseleir. In 2017 realiseerde hij zelfs een kortfilm in het Brussels die prima onthaald werd op diverse filmfestivals.

ARMAND speelt op vrijdagavond 17 september 2021 om 20u00 in de Magdalenazaal, Magdalenastraat 27,
8200 Sint-Andries.
Toepasselijk genoeg de locatie waar De Klokke was!
Een niet-te-missen avond voor elke Cercle Brugge supporter.
Die we bovendien organiseren ten bate van
ME TO YOU, de stichting die samen met Miguel Van Damme het onderzoek naar leukemie steunt.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker