[UITGESTELD] MuziekBoutique met Renaat Develtere - lezing & muziek 'The Beat...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 6 mei 2021 (van 19u30 tot 22u00)

/

[UITGESTELD] MuziekBoutique met Renaat Develtere - lezing & muziek

Leiestraat 30

8500 Kortrijk

€5

Basistarief: 5,00 €

Deze MuziekBoutique verschuift naar een latere, nog te bepalen datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

Renaat Develtere (°1960), leerde in de jaren ’70 de muziek van de Beatles kennen en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. Eén van de redenen waarom hij zelf is beginnen gitaar spelen.
Het verzamelen van originele Belgische en Engelse Beatles vinylplaten is één van zijn passies. Hij is auteur van het boek ‘The Beatles in Belgium (2008)’. Samen met vele andere muziekliefhebbers is hij gefascineerd door de grote variatie in hun muziek, maar ook door hun opmerkelijke creativiteit en productiviteit in een relatief korte periode . Zij waren de uitvinders van het concept ‘groep’ als creatieve eenheid in de jaren ’60, wat erg revolutionair was na het fenomeen van de rock & roll helden van de jaren ’50. Als groep hebben The Beatles kleur gegeven aan de jaren ’60 en vele andere muzikanten -tot op de dag van vandaag -geïnspireerd. Aan de hand van beelden, cijfers, weinig bekende anekdotes en essentiële muziekfragmenten brengt hij een overzicht van 10 jaar Beatlesmuziek. Hij toont ook aan dat enkele Belgen een belangrijke rol hebben gespeeld in het complexe Beatles verhaal.


MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

vooraf inschrijven via Ticketservice Kortrijk of telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker