Terra
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 13 oktober 2019 (van 11u00 tot 11u15)

Zondag 13 oktober 2019 (van 12u00 tot 12u15)

Zondag 13 oktober 2019 (van 14u00 tot 14u15)

Zondag 13 oktober 2019 (van 15u00 tot 15u15)

/

Terra

Sint-Goriksplein

1000 Brussel

GRATIS

Terra focust op de relatie met de aarde en haar nauwe verbinding met het vrouwelijk lichaam. Terra, symbool van vruchtbaarheid, ondergrondse en tevens souvereine matrix, is een voorstelling over de bevrijding van het vrouwelijk lichaam door de dans. Danseres Fanny Gombert, gehuld in een zwart laken dat de ritmiek van haar ademhaling onderstreept, neemt verschillende gedaantes aan. Ze opent de voorstelling als een morfologisch ongestructureerde en vleselijke massa, dicht bij de grond, en eindigt onbeweeglijk, haar hele lichaam in een uitdagende houding naar de hemel gericht.
Op het podium ontstaat een dialoog met een tweede figuur, die door zijn aanwezigheid en aanraking dit gedanste lichaam tot leven probeert te wekken.
Deze interactie wordt gevoed door de gebaren van componist Jacopo Baboni Schilingi, die via een reeks sensoren de muzikale compositie beïnvloeden. Zijn handgebaren weerspiegelen de ontplooiing van het lichaam van de danseres. Een systeem van dubbele ademhalingsdetectie maakt het mogelijk om de interactie tussen de protagonisten op scène te registreren en de fysieke ontmoeting tussen hen om te vormen tot een muzikaal geheel.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker