Johnny Cash 90
Muziek > Concerten
DONDERDAG
24
FEBRUARI

Donderdag 24 februari 2022

Van 20u00 tot 22u00

Bondgenotenlaan 21

3000 Leuven

€22

Basistarief: 22,00 €

Vijfenzestig jaar geleden kwam de jonge Johnny Cash, onder de vleugels van producer Sam Phillips, terecht bij het legendarische Sun Records. Songs uit die eerste periode, zoals Folsom Prison Blues en I Walk The Line, groeiden in de loop der jaren uit tot evergreens. Tien jaar later wandelde June Carter zijn leven binnen en schreef voor hem de internationale hit Ring of Fire.
Legendarisch waren zijn optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Rauw en ongepolijst bezong hij, daar waar ze het hardst gevoeld werden, de schrijnende rafelranden in de marginaliteit van het bestaan.
In de jaren 90 drong Johnny Cash met zijn American Recordings door tot een jong en alternatief publiek. Songs van Beck, Soundgarden, maar vooral het Hurt
van Nine Inch Nails kregen een nieuwe dimensie onder de deskundige leiding van meesterproducer Rick Rubin.
Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker